Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OLUJNO NEVREME ZAHVATILO OSTRVO

Uragan u Škotskoj (VIDEO)

Autor: Tanjug | 10.01.2015 - 12:40:00h | Komentara: 0

Vetrovi uraganske jačine ostavili su danas oko 100.000 domova bez struje u Škotskoj uz očekivanja da će se situacija pogoršati tokom vikenda, a Obalska straža Brajtona u južnoj Engleskoj, bila je primorana da otkaže potragu za dve osobe koje su se našle u moru.

Nevreme u Škotskoj

Nevreme u Škotskoj | Foto: Tanjug/ AP

- Uslovi (na moru) za potragu tokom noći su bili užasni - mrkli mrak i more ekstremno uzburkano. Bilo je veoma teško vršiti spasavanje - potvrdio je portparol brajtonske Obalske straže.
Isti izvor je naveo da je vrlo tužno i da ih nisu pronašli i da je malo verovatno da će ih pronaći, prenela je agencija AFP.
- Ovo se pretvorilo u misiju potrage (za telima). Vrlo tužno da nema šanse da oni budu pronadjeni živi - naveo je portparol brajtonske Obalske straže.
Dvojica su bili u grupi od četiri muškarca za koje se veruje da su bili u noćnom provodu u gradu i ušli u vodu u ranim jutarnjim satima.
Dva muškarca su uspela da se vrate na obalu i obaveste Obalsku stražu malo posle ponoći, rekavši da su dva njihova druga nestala i pokrenuta je akcija spasavnja uz angažovanje helikoptera, dodaje televizija Skaj.


Oko 100.000 je ostalo bez struje u jednom trenutku, ali je Škotska Hidro-elektrodistribucija saopštila da su uspostavili snabdevanje za 73.000 domova uprkos teškim uslovima.
Drveće je isčupano iz korena, a železnički i trajektni saobraćaj juče je prekinut kada je vetar dostigao jačinu 181 kilometar na čas u Hajlendsu i ostrvima Škotske.
Škotska kompanija "SkotReil" je privremeno suspendovao sve železničke linije iz bezbednosnih razloga i svi polasci trajekta su otkazani i očekuje se da će prekid saobraćaja da se proširi i južno ka Engleskoj kada usledi novi talas zimskog vremena.
Škotska, Severna Irska i severni deo Engleske upozoreni su da se pripreme za susnežicu i sneg tokom ove noći.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP