Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRVI U SVETU

Urugvaj legalizuje trgovinu kanabisom?!

Autor: Tanjug | 10.12.2013 - 18:33:00h | Komentara: 1

Urugvaj bi trebalo da postane prva zemlja na svetu koja će dozvoliti trgovinu i gajenje kanabisa, ukoliko Senat danas izglasa zakonske okvire koji regulišu gajenje i distribuciju kanabisa.

Marihuana iz Aleksinca

 Urugvajski predsednik Hose Muhika brani svoju inicijativu da se izglasaju ovi zakoni obrazloženjem da bi prepuštanje trgovine tom drogom organizovanom kriminalu moglo da bude još pogubnije po društvo.

Vlasti imaju rok od 120 dana da formiraju kontrolni odbor za drogu koji treba da donosi propise vezane za gajenje, određivanje cena i kontrolu upotrebe kanabisa. Konzumentima kanabisa biće dozvoljeno da kupuju maksimum 40 grama te droge mesečno u apotekama koje je odobrila država.
Oni će morati da imaju napunjenih 18 godina starosti i budu registrovani u javnoj bazi podataka koja će pratiti njihove mesečne kupovine.
Urugvajcima će, takođe, biti dozvoljeno da gaje godišnje po šest biljaka kanabisa u svojim domovima, što je ekvivalentno sa 480 grama te droge. Oni će, između ostalog, moći da formiraju klubove od 15 do 45 članova kojima će biti dozvoljeno da gaje 99 tih biljaka godišnje.
Poslednji komentari
  • Doktor Sima Vreme: 11.12.2013 07:52h

    Eto i Urugvajci su pametniji od Srba: Legalizacija droge = kontrola novca = Kontrola drogiranih osoba i njihovog zdravlja = kontrola narko dilera i mafije = VIŠE NOVCA U DRŽAVNOJ KASI = ...........

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP