Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VLADIMIR PUTIN

Uskoro stiže u Milano!

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 14:28:00h | Komentara: 0

Ruski predsednik Vladimir Putin planira posetu Italiji, tokom koje će obići svetsku izložbu “Ekspo-2015” (EXPO) u Milanu, izjavio je danas Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov.

Nije on kriv  što je šarmer: Vladimir Putin

Voli umetnost: Vladimir Putin | Foto: Profimedia

“Poseta se priprema”, rekao je on, dodajući da će potpuniju informaciju o poseti Kremlj objaviti kasnije.
“Zaista, predsednik Putin namerava da poseti Italiju, posetiće ruski paviljon na Ekspou”, rekao je on, ne isključujući mogućnost da Putin obiđe i italijanski paviljon na izložbi.
Peskov je rekao da će biti održani “kontakti sa italijanskom stranom”, ne navodeći detalje.
Na precizirano pitanje da li će kontakte imati samo sa italijanskom stranom ili bi Putin mogao da se sretne i sa drugim svetskim liderima koji posete Ekspo, Peskov je odgovorio: “Ne, nije planirano”, navodi RIA Novosti.
TASS podseća da je italijanski premijer Mateo Renci pozvao Putina na Ekspo, otvoren 1. maja, tokom susreta “Grupe 20” novembra prošle godine.
AFP navodi da najava Putinove posete Italiji dolazi u trenutku dok EU i Moskva razmenjuju optužbe povodom ruske “crne liste” na kojoj su imena 89 Evropljana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.
Ruska lista usledila je posle sankcija EU uvedenih Moskvi “zbog aneksije ukrajinskog Krima i navodnog raspirivanja separatističkog konflikta kod bivšeg sovjetskog suseda”, navodi francuska agencija.
Ruske agencije prenele su i izjavu šefa italijanske diplomatije Paola Đentilonija u Moskvi da postojeće razlike ne bi trebalo da ometaju razvoj dijaloga između Rusije i Italije.
“Sve razlike koje trenutko postoje ne treba da ometaju razvoj dijaloga i zajednički rad između strana”, rekao je Đentiloni, dodajući da želi da naglasak bude na tome koliki doprinos može da da Italija u razvoju i uređenju odnosa između Rusije i EU.
Saopštavajući da se za 16 odsto smanjila robna razmena između Rusije i Italije, italijanski ministar spoljnih poslova rekao je da italijanski biznismeni nameravaju da nastave da rade i investiraju u Rusiji.
Takođe je, kako prenosi RIA Novosti, izrazio nadu da će razlike između Rusije i EU biti prevladane.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP