Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

INCIDENT U HRVATSKOJ

Uz urlike provalili u zgradu opštine pa s nje skinuli srpsku zastavu!

Autor: vecernji.hr / Tanjug | 22.05.2013 - 21:01:00h | Komentara: 3

Oko 20 osoba provalilo je u zgradu hrvatske opštine Krnjak oko 16 sati i skinulo srpsku zastavu koja je visila na zgradi. Strgli su koplje, a zastavu su uzeli. Tu informaciju saopštio je predsednik opštine Krnjak Rade Kosanović.

Zastava Srbije

Huligane iznervirala srpska zastava | Foto: foter.com

Kako su mi rekli svedoci, dva kombija i dva manja automobila šibenskih i splitskih registarskih oznaka zaustavila su se u Krnjaku ispred mesare, nasuprot zgradi opštine. Kad su videli da je među ostalim zastavama i manjinska srpska, počeli su da urlaju i pokušali se da se popnu uza zid kako bi skinuli zastavu. U tome nisu uspeli pa su potom razvalili vrata opštine i ušli u prostorije. Zatim su razvalili i vrata većnice, otvorili prozor i skinuli zastavu – prepričao je Rade Kosanović i dodao da je policija već zaustavila ta vozila i da je u toku obrada.

– Svedoci kažu da je zastavu skinula osoba koja je bila razgolićena do pojasa i koja je imala tetovaže. Policija sada pokušava da je identifikuje. Rečeno mi je da je reč o navijačima Hajduka – kazao je Kosanović. Još nije utvrđen tačan iznos počinjene materijalne štete.

U izjavi Tanjugu novi zamenik karlovačkog župana iz redova srpske manjine Siniša Ljubojević naglasio je da će Srbi i njihovi predstavnici u županiji, ali i šire, pratiti da li će nadležne državne institucije odraditi svoj posao, kao i da će slediti i javna i službena osuda tog nedela.


- U kampanji za izbore za Evropski parlament, a naročito za ove lokalne izbore koji su održani 19. maja, navijači su nakon izraženog govora mržnje od strane desnih stranaka shvatili da imaju slobodu da rade to što su uradili u Krnjaku - rekao je Ljubojević.


- Kampanja HDZ se orijentisala na stvaranje animoziteta prema Srbima u određenim sredinama. Ovo u Krnjaku se desilo slučajno, jer su navijači prilazili putem tik uz gradu opštine - kazao je on i naveo da se takav incident mogao desiti i u nekoj drugoj opštini sa srpskom većinom ili značajnim učešćem.


- Ali da nije bilo političkog takmičenja u stvaranju nacionalnih naboja, to se ne bi desilo, pogotovo što zastava na zgradi stoji desetak godina, od početka primene ustavnog zakon o pravima nacionalnih manjina. To nije samo navijački incident, njega treba posmatrati u širem kontekstu jer odražava sliku dela hrvatskog društva - rekao je Ljubojević.


 

Poslednji komentari
  • g.l. Vreme: 22.05.2013 23:29h

    Ne, ovakve vijesti ne treba prenositi! Pa taman smo se lijepo regionalno nastavili "zbližavati", pa EU integracije mogu zastati!

  • ana Vreme: 23.05.2013 05:34h

    Ko se zblizio?Srbija I Hrvatska se zblizile jedino u naucnoj fantastici.A Sibenik posebna prica.

  • draga Vreme: 23.05.2013 12:11h

    sramota, sta se radi hrvacka ulazi u evropu a ovako dopusta treba kazniti sve koji narusavaju medjuljudske odnose, i okrenuti se boljem zivotu a mrznju ostaviti iza sebe, narode trebamo zivjeti svi zajedno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP