Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAPADAČI BOMBAŠI SAMOUBICE

UŽAS U PAKISTAN: U napadu na aerodrom 26 mrtvih, talibani najavili osvetu (FOTO)

Autor: Tanjug | 09.06.2014 - 10:38:00h | Komentara: 0

Vojska je saopštila da među ubijenima ima 10 napadača i četiri radnika na aerodromu, pošto su malo pre ponoći pripadnici talibana opremljeni samoubilačkim prslucima, bombama i raketnim bacačima upali na stari terminal aerodroma koji se koristi za čarter letove.

Napad na aerodrom u Pakistanu / Foto: AP

Napad na aerodrom u Karačiju / Foto: AP

Teško naoružana grupa napala je stari terminal međunarodnog aerodroma Džinah u Karačiju, u Pakistanu, a odgovornost za napad u kome je tokom noći ubijeno najmanje 26 ljudi, preuzeli su pakistanski talibani.
Njihov motiv bila je osveta za lidera Hakimulaha Mehsuda koji je ubijen u napadu američke bespilotne letilice u novembru prošle godine.
Pakistanske snage bezbednosti saopštile su da su “očistili aerodrom u Karačiju od ekstremista posle skoro 12 sati od početka opsade, potvrdio je zvaničnik paravojnih Randžers snaga.

Napad je završen i mi smo očistili područje od svi ekstremista i predaćemo aerodrom u Civilnim vazduhoplovnim vlastima u 12.00 časova po lokalnom vremenu – rekao je portparol Rendžers-a Sibtain Rizvi, pošto je aerodrom bio zatvoren od ponoći.
Ekstremisti su upali na najveći aerodrom u nedelju i najmanje 26 ljudi je ubijeno tokom oružanog sukoba koji je trajao do zore na Međunarodnom aerodromu Džinah u Karačiju u glavnom pakistanskom komercijalnom centru od 18 miliona ljudi.
Vojska je saopštila da među ubijenima ima 10 napadača i četiri radnika na aerodromu, pošto su malo pre ponoći pripadnici talibana opremljenim samoubilačkim prslucima, bombama i raketnim bacačima upali na stari terminal aerodroma koji se koristi za čarter letove.

- Mi smo izvršili napad na aerodrom Karači kao osvetu za smrt Hakimulaha Mehsuda – potvrdio je portparol Tehrik-e-Taliban Pakistan, TTP, Šahidulah Šahid za agenciju AFP pošto su odbacili ponudu pakistanske vlade za mirovne pregovora “kao oruđe rata” i najavio nove napade u budućnosti.

Napad na aerodrom u Pakistanu / Foto: AP

Poginuli  / Foto: AP

Prema njegovim rečima, Islamabad koriste mirovne pregovore kao sredstvo rata da bi pobili na stotine nevinih žena i dece.
- Ovo je naš prvi napad kao osveta za smrt Hakimulaha Mehsuda. Mi tek treba da se osvetimo za smrt na stotina nevinih plemenskih žena i dece u vazdušnim udarima Pakistana. To je samo početak, mi smo se osvetili za jednog, a moramo da se osvetimo za stotine – naveo je portparol TTP.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP