Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HAOS

UŽIVO: Demonstranti u Kijevu okružili ambasadu SAD! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 23.01.2014 - 09:44:00h | Komentara: 0

U Kijevu je jutros između policije i demonstranata došlo do nekoliko sporadičnih sukoba, ali je situacija mirnija u odnosu na jučerašnje sukobe, dok iz Moskve poručuju da Rusija neće intervenisati.

Kijev

Tokom noći demonstranti su učvrstili svoje barikade sa džakovima peska, a jutros su bacali kamenice dok je policija uzvratila šok bombama.

Ukrajinska policija za suzbijanje demonstracija raspoređena je i jutros u centru Kijeva u ulici Gruševski dok su na drugoj strani, iza barikada, demonstranti odlučni u nameri da nateraju Janukoviča da rapsusti vladu, raspiše prevremene izbore i opozive stroge zakone o zabrani javnog protestovanja.

Ukrajinski premijer Mikola Azarov izjavio je da je policija dobila instrukcije da ne koristi silu protiv mirnih demonstranata.

U intervjuu za britanski Bi-Bi-Si (BBC), Azarov je rekao da su instrukcije koje je dobila ukrajinska policija jednostavne - a to je da ne koriste silu protiv demonstranata ako su mirni i da ne dozvole zauzimanje vladinih zgrada.

U tu svrhu policajcima je dozvoljeno da koriste suzavac, specijalne štitove i slično, preneo je Itar-Taš.

Lideri ukrajinske opozicije dali su ultimatum predsedniku Janukoviču da u roku od 24 sata raspiše prevremene izbore ili će se suočiti sa još žešćim protestima.


Kako je javio AP, opozicioni lideri pozvali su desetine hiljada okupljenih demonstranata da se uzdrže od nasilja i ostanu na centralnom kijevskom trgu narednih 24 časa.

Oni su zahtevali da Janukovič raspusti vladu, raspiše prevremene izbore i ukine rigorozne zakonske mere protiv protesta.

Ukrajinska policija je u sredu u Kijevu krenula na barikade demonstranata, a u nasilnim sukobima do sada je, prema navodima opozicije, stradalo petoro demonstranata, što su prve ljudske žrtve u dvomesečnim protestima, javio je Frans pres.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP