Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GRČKO BITI ILI NE BITI

Varufakis: Sve zavisi od Merkelove!

Autor: Srna | 20.06.2015 - 21:14:00h | Komentara: 1

Grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je da će nemački kancelar Angela Merkel morati da donese odluku u ponedeljak, 22. juna, kada se lideri evrozone sastanu radi donošenja odluke da li će postići dogovor sa Grčkom da bi tu zemlju spasili bankrota.

Janis Varufakis

Janis Varufakis | Foto: Profimedia

Varufakis je rekao da će postupak nemačkog kancelara, a ne vlasti u Atini odlučiti da li će Grčka bankrotirati, objavljeno je na internet stranici nemačkog dnevnika "Frankfurt algemajne zontagcajtung".
"U ponedjeljak, 22. juna, Merkelova će se suočiti sa izborom - ući u dogovor sa Atinom koja je protiv `paketa finansijske pomoći` i pregovorima traži rešenje za okončanje krize, ili će poslušati one iz Vlade Nemačke koji je ohrabruju da odbaci jedinu principjelnu grčku Vladu, opredeljenjnu za reforme", kaže Varufakis.
On je naglasio da je taj izbor u potpunosti na Merkelovoj.
Pošto još nema dogovora između Atine i njenih međunarodnih kreditora, pojačana su povlačenja gotovine iz grčkih banaka i prihodi Vlade su u padu.
Merkelova je insistirala na tome da je na Grčkoj odluka o postizanju dogovora sa Evropskom komisijom, Evropskom centralnom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom.
Ona je juče istakla da će sastanak lidera evrozone u ponedeljak biti samo savetodavni samit, ukoliko ne bude osnove za odluku.
I ostali evropski lideri nemaju velika očekivanja od samita. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da neće biti "magičnog rešenja" za Grčku i da će Atina uskoro morati da izabere da li će da prihvati "dobru ponudu" za podršku ili će krenuti ka bankrotu
Poslednji komentari
  • Бошко Радуновић Vreme: 21.06.2015 11:32h

    Банрот Грчке је на жалост неизбежан, јер популистичка власт "Сиризе" не нуди презадуженим Гцима излаз из постојејећих мука. До сада све што је нудила "Сириза" је само нереални неодрживи политички популизам који је имао сврху да краткорочно привуче бираче и да се "Сириза" докопа власти над Грчким јадним народом. "Сириза" треба да одговори на што је Грчка држава у прошлости потрошила свих 574 милијарде долара који је вањски дуг, где су те паре..?? Иначе Грци су одувек били "дужни као Грчка" тј. покушавали су мукте да живе на рачун другог, што је практично неизводиво и води друштво у амбис...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP