Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MOGUĆI SU I NOVI IZBORI U GRČKOJ

Varufakis: Vreme je za dogovor!

Autor: Tanjug | 08.06.2015 - 17:29:00h | Komentara: 0

Grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je danas da je vreme da se u pregovorima s kreditorima "zaustavi upiranje prstom" i da se dve strane konačno dogovore.

Janis Varufakis

Janis Varufakis | Foto: Profimedia

Varufakis je novinarima u Berlinu, nakon razgovora sa nemačkim kolegom Volfgangom Šojbleom, rekao da je vreme da obe strane urade svoj deo posla i da višemesečni pregovori urode dogovorom, prenosi agencija Frans pres.
Grčki ministar je sastanak sa nemačkim kolegom ocenio kao produktivan. "Današnji razgovor će biti od velike pomoći za pronalaženje krajnjeg rešenja", rekao je Varufakis.
"U istorijskom trenutku kada su oči svih Evropljana uprte u nas i kada svi imaju očekivanja od nas, ključno je da uspešno zaključimo pregovore u korist svih Evropljana, da sklonimo politiku u stranu i obraćamo se jedni drugima kao gradjani Evrope", poručio je Varufakis.
Grčka ubrzano ostaje bez finansijskih sredstava, a sa kreditorima još nije postigla sporazum o razmeni finansijskih sredstava za sprovođenje reformi.
Varufakis je za nemački list Tagešpigel rekao da je najnoviji predlog kreditora Atini, kog je premijer Aleksis Cipras odbio, apsurdan.
"Takav predlog jedino dajete ako uopšte ne želite postizanje sporazuma", rekao je Varufakis i još jednom ponovio apel Atine kreditorima da grčki javni dug bude restrukturiran.

Mogući su i novi izbori!

Grčka Vlada će možda morati da raspiše prevremene izbore, ukoliko međunarodni kreditori ne ublaže svoje uslove za dogovor “novac za reforme”, izjavio je danas zamenik grčkog ministra za socijalnu sigurnost Dimitris Stratulis.

“Kreditori žele da nametnu teške mere. Ukoliko ne popuste od ovog paketa ucena Vladi, moraćemo tražiti alternativna rešenja kao što su izbori”, istakao je Stratulis.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP