Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPASNO!

Vašington: Islamska država uskoro pretnja po SAD i EU!

Autor: Tanjug | 25.08.2014 - 20:01:00h | Komentara: 1

Načelnik Združenog generalštaba američke vojske Martin Dempsi uveren je da će ekstremisti Islamske države (ID) uskoro predstavljati pretnju za Ameriku i Evropu i da će biti potrebno formiranje međunarodne koalicije koja će im se suprotstaviti, saopštio je danas Dempsijev portparol, Ed Tomas.

Prema rečima Tomasa, američka vojska priprema moguće "opcije" za borbu protiv džihadista ID u Iraku i Siriji, preneo je Frans pres.Džihadisti streljaju zarobljene Sirijce

 "Dempsi veruje da ID predstavlja regionalnu pretnju koja će uskoro postati pretnja SAD i Evropi (...) veruje da se mora izvršiti pritisak na ID i u Iraku i u Siriji. On veruje da će biti potrebno da se formira koalicija od odgovarajućih regionalnih i evropskih partnera radi suprotstavljanja pretnji ID, da se skine plašt njihovog verskog legitimiteta", naveo je portparol američkog generala u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da u konsultacijama sa centralnom komandom američke vojske, nadležnom za američku vojsku na Bliskom istoku, Dempsi priprema opcije za postupanje prema ID u Iraku i Siriji, "različitim vojnim sredstvima, uključujući vazdušne napade".
Za nanošenje poraza džihadistima, koji su zauzeli teritorije u Siriji i na severu i zapadu Iraka, biće potrebni "znatni napori u dužem periodu i mnogo više od vojne akcije", dodao je Tomas.
Američki avioni izvode bombaške napade u Iraku protiv ekstremista ID od 8. avgusta, od kojih blizu stotinu na severu Iraka u blizini brane u Mosulu, podseća francuska novinska agencija, dodajući da su iračke i kurdske trupe povratile kontrolu nad branom od kako su počeli napadi.
Poslednji komentari
  • Deki Vreme: 25.08.2014 21:05h

    Da li on to govori o onoj vojsci koju su ameri stvarali u Siriji . Sve se vraca sve se placa, neka im zakucaju na pragu u vasingtonu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP