Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVETA STOLICA

Vatikan ne odustaje
od borbe protiv gej brakova!

Autor: Beta-AP | 10.11.2012 - 23:25:00h | Komentara: 0

U vatikanskim medijima danas je još jednom iskazano protivljenje crkve istopolnim brakovima, iste sedmice kada je borba za legalizaciju braka homoseksualaca ostvarila velike pobede u SAD i Evropi.

U članku na naslovnoj strani izdanja vatikanskog lista Oservatore Romano (L'Ošervatore Romano), Sveta stolica je pokušala da se predstavi kao usamljeni glas protiv inicijative za pravno priznanje istopolnih parova.

Vatikan

Zastava Vatikana

"Neko bi mogao da kaže da je crkva, bar na ovom polju, poražena. Ali, to nije slučaj", piše Oservatore Romano.

U članku se ističe da katolici vode herojsku borbu kako bi podržali učenje crkve, suočeni sa "invazijom politički korektnih ideologija na svaku kulturu na planeti".
"Crkva je pozvana da se predstavi kao jedini kritičar modernosti, jedina prepreka raspadu antropoloških stuktura na kojima je ljudsko društvo osnovano", piše list.
Portparol Vatikana Federiko Lombardi je u intervjuu za Radio Vatikan sarkastično upitao zašto pobornici gej brakova sada ne traže legalizaciju poligamije i, kako ne bi bilo diskriminacije, poliandrije.

Isus na gej paradi

Isus sa gej osobama | Foto: ALO!

On je istakao da homoseksualci mogu svoja prava da brane drugim sredstvima, a ne legalizacijom brakova pripadnika svoje zajednice, kao i da deca imaju pravo da kažu da imaju oca i majku. Crkva je još jednom digla glas protiv homoseksualnih brakova, nakon što su građani u tri američke države na referendumu glasali za

legalizaciju gej brakova, nakon što je Ustavni sud Španije potvrdio validnost zakona o venčanju homoseksualnih parova i pošto je francuska vlada usvojila nacrt takvog zakona koji će u januaru biti podnet skupštini na razmatranje.
Predsednički izbori u SAD pažljivo su praćeni u Vatikanu, zbog spora između administracije Baraka Obame i američkih biskupa zbog brakova homoseksualaca i zdravstvene reforme koja podrazumeva da zdravstveno osiguranje pokriva kontracepciju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP