Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POGLEDAJTE

Vatreni obračun policije i terorista u Bostonu snimljen kamerom! (VIDEO) (FOTO)

Autor: Beta - AFP - Blic | 19.04.2013 - 09:48:00h | Komentara: 0

Na internetu se pojavio amaterski snimak iz Votertauna blizu Bostona na kojem se vidi vatreni obračun policije sa dvojicom terorista, osumnjičenih za dve eksplozije u kojima su u ponedeljak na Bostonskom maratonu stradale tri osobe, a oko 200 ljudi je ranjeno. U obračunu su poginuli policajac i jedan od napadača, a na Tviteru se pojavila i fotografija tačne lokacije pucnjave. Video snimak obračuna pogledajte u videu na kraju teksta.

Ubijen policajac!

Ubijen policajac! | Foto: youtube

Na video-klipu nije baš jasnije u čije automobile je uperena kamera, ali se verovatno radi o policijskom vozilu u prvom planu i još jednom u pozadini.

Tokom snimka se čuje nešto što zvuči kao: ''Policajac je ubijen'', a nakon toga ''Čekaj, na putu je još jedan mrtav''. Oba vozila korišćena su u akciji hapšenja osumnjičenih za napada na maratonu, a po rečima svedoka, pucnjava je podsećala na scene iz akcionih filmova. Stanovnica kraja u kom se desio obračun Loreta Kehajas rekla je "Njujork tajmsu" da nikada nije videla ništa slično.

- Od eksplozije mi je zasijala cela kuća. Vrištala sam. Nikada nisam videla ništa ovako. Nikada, nikada - kaže Loreta Kehajas. Detaljan opis policijske akcije u kojoj je ubijen jedan od bombaša, kao i jedan policajac, pročitajte ovde.

Drugi stanovnik ovog komšiluka, koji na tviteru ima nalog @jraske naveo je da se vatreni obračun odigrao ispred njegove kuće u ulici Lorel u Votertaunu.

On je objavio i fotografiju automobila za koje tvrdi da su učestovali u obračnu. Prema njegovim rečima, vozilo s desne strane pripada policiji, a automobil s leve strane je onaj u kojem su se vozili osumnjičeni.

Akcija potrage za drugim teroristom i dalje je u toku. Vlasti Bostona su zbog toga zabranili sav javni saobraćaj u gradu i potpuno blokirali sve saobraćajnice. Stanovnicima koji su već bili u prevozu rečeno je da se vrate kući i ne izlaze napolje.

U dramatičnoj akciji policije u Bostonu ubijen je jedan od osumnjičenih za napad na Bostonski maraton. Osumnjičeni je tokom obračuna s policijom pucao i ubio policijaca na Institutu za tehnologiju u Masačusetsu (MIT). Drugi osumnjičeni je u bekstvu.

Bostot | Foto: Reuters

Boston | Foto: Reuters

Osumnjičeni je umro u bolnici nakon ranjavanja u obračunu tokom kog su u predgrađu Bostona odjekivale eksplozije i pucnjava.

Sve je počelo kada je jedan policajac odgovorio na poziv da su dvojica napadača oteli automobil i pobegli u pravcu predgrađa Votertaun, kaže AP i dodaje da je vozač otetog automobila kasnije oslobođen. Policajac jestigao na mesto događaja, a napadači su mu odmah pucali u glavu.

Kada je stiglo pojačanje, u pregdrađu Bostona Votertaunu zavladalo je "ratno stanje". Akcija policije je usledila samo nekoliko sati nakon što je policija objavila fotografije dvojice osumnjičenih i nakon Obaminog govora na komemoraciji žrtvama napada koji je šokirao Ameriku i svet.

Bostot | Foto: Reuters

Boston | Foto: Reuters

Dok je trajala akcija, vrlo brzo su na lice mesta stigli novinari, a policajci su vikali na njih da isključe mobilne telefone, jer je postojala opasnost da dođe do aktiviranja eksploziva telefonskim signalom.

Ubijen je osumnjičeni s crnim kačketom, dok je napadač s belim kačeketom u bekstvu

Ubijen je osumnjičeni s crnim, dok je napadač s belim kačeketom u bekstvu!

Studentima u kampusu univerziteta MIT je rečeno da ne izlaze dok se policijska potraga ne završi. Izdato je i dramatično saopštenje namenjeno svim stanovnicima Bostona: "Terorista je na slobodi i želi da ubija ljude, ne otvarajte vrata".

Bostot | Foto: Reuters

Boston | Foto: Reuters

Šef bostonske policije Ed Dejvis je na Tviteru napisao: "Jedan osumnjičeni mrtav. Jedan u bekstvu. Naoružan i opasan. Osumnjičeni sa belom kapom u bekstvu."

Svedoci ovog događaja navode da su dvojica muškaraca u ranim dvadesetim godinama učestvovali u žestokom oružanom obračunu s policijom. Policija je navela da su osumnjičeni tokom potere automobilima iz svog "mercedes" terenca bacili na policiju nekoliko bombi.

Borba s teroristima "prsa u prsa"

Svedok Endrju Kicenburg, koji je ceo obračun posmatrao sa svog prozora, naveo je još detalja, koji odgovaraju scenama iz holivudskih akcionih filmova. On je "Njujork tajmsu" rekao da su dvojica osumnjičenih pucali na bar desetak policajaca, zaklonjeni iza "mercedesa". Iznenada, policijski terenac je "velikom brzinom krenuo ka napadačima", koji su na njega osuli žestoku vatru. Policijsko vozilo je u pucnjavi teško oštećeno, pa se prevalilo i sletelo s puta, udarivši u dva parkirana vozila.

Osumjničeni terorista koji je i dalje u bekstvu

Osumjničeni terorista koji je i dalje u bekstvu | Foto: Reuters

Dvojica napadača zatim su, prema Kicenburgovim rečima, iznenada bacila bombu, koja je ličila na ekspres-lonac. To je inače upravo naprava koju su teroristi koristili prilikom napada na maraton.

- Upalili su bombu usred pucnjave, i bacili je, ali je doletela samo 20-ak metara. Naprava je eksplodirala, a u tom trenutku se jedan od napadača zatrčao prema policiji i bio je savladan - rekao je Kicenburg, koji nije siguran da li je bio upucan ili ne.

On kaže da je drugi napadač nakon toga ušao u "mercedes" i sa "gasom do daske" iznenada krenuo pravo ka policajcima, "prošao pravo kroz njih i nastavio ka zapadu".
otografije osumnjičenih objavljene su samo nekoliko sati pošto su predsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel Obama prisustvovali službi u rimokatoličkoj katedrali u Bostonu, u znak poštovanja prema žrtvama, među kojima je i osmogodišnji dečak.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP