Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MELODRAMA TEŠKA MILIONE

Veliki skandal trese Finsku, šta se zapravo dogodilo s Nokijom?

Autor: bgr.com | 28.09.2013 - 14:37:00h | Komentara: 0

Nokija moli Elopa da prihvat manju otpremninu, a Elop tvrdi da mu treba 25 miliona dolara zbog razvoda.

Stefen Elop

Stefen Elop

Prema pisanju najvećih finskih dnevnih novina Helsingin Sanomat, Nokija je zamolila svog bivšeg izvršnog direktora Stefena Elopa da prihvatiti manji menadžerski bonus kako bi utišali talas negodovanja i protesta koji tresu Finsku.
Drama u domovini Nokije eskalirala je u utorak kada je otkriveno da je Risto Silasmaa, Nokijin predsednik Upravnog odbora, pogrešno predstavio činjenice kada je tvrdio da je otpremnina koju treba isplatiti Elopu slična iznosima koje su dobijali prethodni čelnici kompanije.
Nokia je bila prisiljena da prizna da Elop u stvari dobio ugovor koji mu jamči isplatu 25 miliona dolara ako Elop bude prodao jedan deo kompanije.

Prema pisanju lista Helsingin Sanomat, Nokia sada na sve načine nastoji da umanji štetu u reputaciji spram javnosti koju je ova drama uzrokovala.

Naime, pitajući Elopa da prihvatiti manju otpremninu, što bi moglo ućutkati neke od kritičara, šef finske kompanije "equity" investitora rekao je za Siilasmanove pogrešne tvrdnje o Elopovom bonusu da su - "neoprostive".

U sredu je ova velika drama u finskim medijima dobila novi nastavak.

Helsingin Sanomat objavio je da se Elop protivi Nokijinoj molbi da mu smanji otpremninu jer se on upravo nalazi pred razvodom. Navodno gospodin Elop veruje da ne može uveriti svoju suprugu da prihvati ikakvo smanjenje i da mu Nokija treba isplatiti ravno 25 miliona dolara.

Može se slobodno reći da Finska nikada nije svedočila ovakvoj melodrami jer je reč o najpoznatijoj kompaniji ne samo u ovoj zemlji, već i u ostatku sveta.

Finski mediji tradicionalno su već tretirali Nokiju u rukavicama, ipak sada je kompanija suočena s agresivnim napadom od strane nekoliko vodećih finskih novinskih organizacija.

Ključni trenutak kojim je sve započelo bio je kada je prošle nedelje Silasma izjavio da je Elopov ugovor "u suštini isti " kao i ugovori prethodnih uprava.

Novinari u listu Helsingin Sanomat krenuli su da istražuju i otkrili su da Elopov ugovor nema ništa zajedničko s prošlim ugovorima. Štaviše, početni Elopov ugovor je zapravo radikalno izmenjen kako bi se u njega uključile odredbe koje Elopu osiguravaju ubrzanu naplatu. Taj bonus dolazi kao nagrada za preuzimanje dela mobilne telefonije koji je Nokija prodala Mikrosoftu.

Nešto se izgleda ozbiljno događa u Finskoj. U ovom trenutku čini se mogućim da bi jednog dana zaista mogli da saznaju pravu istinu o imenovanju Elopa za čelnika Nokije i mahinacijama oko njegovog ugovora ako kompanija bude prodata Mikrosoftu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP