Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISTRAGA

Viktor Janukovič naredio da se puca u demonstrante i sudiće mu se za masovno ubistvo!

Autor: Kurir / BBC | 03.04.2014 - 18:22:00h | Komentara: 0

Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič naredio je da se puca na demonstrante od 18. do 20. februara tokom nereda u Kijevu, gde je prema zvaničnim podacima poginulo 118 osoba, a 17 osoba ubijeno je u Institutskoj ulici u Kijevu okom sukoba demonstranata sa policijom, izjavio je novinarima Arsen Avakov, ministar unutrašnjih poslova Ukrajine, dodajući da je zbog ovih optužbi uhapšeno 12 osumnjičenih pripadnika jedinice Berkut.

Viktor Janukovič

Viktor Janukovič

Istovremeno, BBC saznaje da je podignuta optužnica zbog masovnog ubistva protiv Janukoviča i da će se njemu i njegovom šefu bezbednosti Aleksandru Jakimenku suditi. Glavni državni tužilac Ukrajine već je izdao nalog za hapšenje bivšeg šefa države, potvrđuje Itar-tass.

"Janukovič je izdao tu kriminalnu naredbu  da se otvori vatra na demonstrante od 18. do 20. februara", rekao je Avakov na konferenciji za novinare o preliminarnim nalazima istrage. Janukovič je juče u intervjuu za APTN i NTV rekao da on nije naređivao da se puca na demonstrante na Majdanu. "Princip koji sam oduvek ispovedao je nikakva vlast ne vredi kapi prolivene krvi", rekao je Janukovič.
Avakov je rekao da je u pogibije 20. februara umešano više od 30 ljudi, dok je vršilac dužnosti glavnog tužioca Oleg Mahnicki rekao da su to bili "saradnici MUP, Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i drugi".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP