Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VRUĆINE UZIMAJU DANAK

Više od 40 Poljaka se podavilo tokom vikenda

Autor: Beta | 06.07.2015 - 10:49:00h | Komentara: 0

Tropske vrućine od preko 37 stepeni i masovni izlazak Poljaka na plaže i kupališta doneli su najcrnji vikend poslednjih godina tokom koga se udavila čak 41 osoba.

Davljenik

Ilustracija | Foto: Profimedia

Od 41 osobe koja je stradala njih 26 podavilo se u nedelju, saopštila je danas poljska policija. Jutros su spasioci našli mrtvo telo i druge od dve devojčice koje su pošle u petak uveče da se rashlade i okupaju u Visli kraj Kobilnjice u centralnoj Poljskoj, dok je njena13-godišnja vršnjakinja nađena u nedelju, blizu mesta gde su poslednji put viđene na obali reke.
Bio je to jako tragičan vikend, najtragičniji u mnogo godina. Ukupno se od petka udavila 41 osoba. Samo u nedelju se udavilo njih 26, " kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol Glavne komande poljske policije Marijuš Sokolovski.
Uoči vikenda, kada su počele vrućine, a Poljaci masovno počeli da traže utočište od žege na plažama i bazenima, poljska policija je apelovala na građane da izbegavaju nelegalna kupališta i radije se rashlade na plažama i bazenima koji imaju spasilačku službu.
Od maja kada je počela sezona udavila su se 124 Poljaka.
Najčešće je davljenje skrivio alkohol i ignorisanje rizika, a Ivona Kuc iz Glavne komande poljske policije upozorila je da bi mnoge od tih tragedija mogle da se izbegnu da žrtve nisu pile alkoholna pića i da su bile opreznije i manje rizikovale u vodi.
Voda je super, sjajno čovek može da se odmori, ali moramo da razmišljamo. Ako lakomisleno potcenimo vodu, osvetiće nam se, poručio je i Darijuš Luma iz spasilačke službe na Mazurskim jezerima.
Policija je takođe tokom vikenda pooštrila kontrole Poljaka koji upravljaju brodovima i čamcima i podsetila da je i vozačima na vodi alkohol zabranjen.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP