Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOMŠILUK

Vlada Crne Gore: Izašli smo iz recesije!

Autor: Tanjug | 10.01.2014 - 17:54:00h | Komentara: 0

Vlada Crne Gore usvojila je danas Pretpristupni ekonomski program za period do 2016. godine, što je obaveza iz procesa evropskih integracija, a u tom dokumentu se navodi da je ta država izašla iz recesije.

Ministar finansija Radoje Žugić kazao je da je cilj tog programa da kroz dva scenarija - osnovni makroekonomski i scenario nižeg rasta, prepozna osnovne ekonomske potencijale, mogućnost valorizacije, ali i finansijsku realnost javnog sektora u smislu njegove održivosti.

Podgorica

Podgorica | Foto: Wikimedia Commons

 Pretpristupni ekonomski program je naša potreba da definišemo ekonomske standarde u funkciji većeg nivoa životnog standarda, ali i naša obaveza prema EU kao ključni dokument države kandidata u okviru multilateralnog fiskalnog nadzora, rekao je Žugić novinarima nakon sednice Vlade Crne Gore.

On je dodao da se u programu ukazuje da je Crna Gora izašla iz recesije na osnovu parametara da je za deset meseci prošle godine ostvaren rast ekonomije od 3,1 odsto ili prema podacima Centralne banke 3,5 odsto.
Polazeći od dostupnih makroekonomskih indikatora o sektorskom rastu možemo zaključiti da ćemo godinu završiti sa nešto većom stopom rasta od prvobitno planirane od 2,5 odsto, kazao je Žugić.
On je naveo da crnogorska vlada očekuje da se u toj državi u naredne tri godine ostvari više milijardi stranih ulaganja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP