Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVESTAN DA JE NJEGOVA SRAMOTA POTPUNA

Voditelj BBC priznao krivicu za zlostavljanje devojčica

Autor: Tanjug | 03.05.2013 - 08:31:00h | Komentara: 0

Dugogodišnji voditelj britanskog Bi-Bi-Sija i nosilac Ordena Britanskog kraljevstva za 2012. godinu Stjuart Hol priznao je krivicu po 14 tačaka optužnice za zalostavljanje devojčica, najmlađe od devet godina.

Stjuart Hol

Stjuart Hol | Foto: youtube

Hol (83) je prošlog meseca, u Kraljevskom sudu u gradu Češiru, priznao da se nepristojno ophodio prema 13 devojčica u periodu 1967-1985, ali je to zvanično obelodanjeno tek danas, pošto je saopšteno da su ukinute sve restrikcije na objavljivanje, javio je Bi-Bi-Si.

Optuženi vremešni voditelj pušten je uz kauciju da se brani sa slobode do suđenja koje počinje 17. juna, a njegov advokat je rekao da se Hol izvinio svojim žrtvama i da je "svestan da je njegova sramota potpuna". U 80-tim godinama prošlog veka Hol je zlostavljao devetogodišnju devojčicu tako što je stavljao svoje ruke u njenu odeću. Takođe je poljubio 13-godičnju devojčicu u usta, pošto joj je rekao - "ljudi moraju da pokažu zahvalnost na drugačije načine".

Drugom prilikom, u sedamdesetih godina prošlog veka, voditelj sportskog programa Bi-Bi-Si je pipao grudi jedne devojčice, uzrasta 16 - 17 godina. Hol je optužen za ova tri slučaja istog dana kada je uhapšen - 5. decembra prošle godine.

Ovaj voditelj bio je zaštitni glas Bi-Bi-Sijeve emisije "Radio 5 uživo", u okviru koje je pola veka prenosio fudbalske utakmice i nagrađen Ordenom Britanskog kraljevstva za 2012. Hol je, takođe, pisao kolumnu za Radio tajms magazin sve do hapšenja prošle godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP