Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OTKRIO

Vojnik koji je ubio Bin Ladena: Jezik mu je ispao iz usta,
gledao sam kako mu mozak curi po licu (VIDEO)

Autor: N. G. | 12.02.2013 - 10:46:00h | Komentara: 6

Pripadnik američkih "Foka" koji tvrdi da je ubio Osamu Bin Ladena, prvi put je progovorio o dramaičnom trenutku u kome je s tri hica u glavu usmrtio najtraženijeg svetskog teroristu, i posmatrao njegov poslednji dah.

U intrvjuu koji će magazin "Eskvajer" objaviti u martu, do detalja su opisana dva minuta ubistva čoveka čiji su život, ali i likvidacija obeležili istoriju.

Vojnik koji je povukao okidač, poznat je javnosti samo kao pripadnik Tima 6 Mornaričkih Foka, a njegov identitet se čuva u strogoj tajnosti.

O zadatku koji će potresti svet, vojnicima je agentkinja CIA-e rekla samo ovo:

"Pronašli smo ga. To je on. Ovo je moja životna misija. Optimistična sam", i objasnila im da se Bin Laden nalazi na trećem spratu svog skrovišta u pakistanskom Abotabadu.

Bin Laden

Osama Bin Laden | Foto: AP

"Foka" je ispričao da je bio iznenađen Bin Ladenovim izgledom, kao i da je terorista bio mnogo viši nego što je očekivao, mršav, kratke brade i obrijane glave. U mrklom mraku vojnik je video da je pokojni vođa Al Kaide svoju ženu Amal koristio kao živi štit.

- Kretao se prema meni. Pištolj mu je bio nadohvat ruke. Bio je pretnja. Morao sam da ga upucam pravo u glavu kako ne bi imao prilike da raznese samog sebe. Odmah sam ga upucao, dva puta u čelo. Bam! Bam! Drugi put se srušio. Pao je na pod ispred kreveta, a onda sam pucao ponovo. Bam! Isto mesto. Bio je mrtav. Nije se micao. Jezik mu je ispao iz usta. Gledao sam kako poslednji put udiše i izdiše, to je bilo samo refleksno disanje. Kada je udahnuo, pomislio sam: Je li ovo najbolja stvar koju sam ikada učinio, ili najgora? Ovo je stvarno, i to je on. Sranje. Čelo mu je bilo jezivo. Bilo je poluotvoreno i video sam mozak kako mu curi preko lica - kazao je bivši marinac.

Na Okinavi je napeta situacija!

Vojnik tvrdi da mu je ovaj zadatak uništio privatan život! | Foto: Reuters (ilustracija)

Ubica je opisao i jezive momente nakon ubistva. Bin Ladenova žena je stala iznad svog mrtvog muža i počela da vrišti, pa su je ućutkali i vezali za krevet, samo da bi shvatili nešto užasno. Najmlađi sin teroriste, dečačić od svega dve - tri godine prestravljeno je posmatrao leš svog oca. Prisustvovao je njegovom ubistvu.

- Stajao je tamo, s druge strane kreveta. Nisam želeo da ga povredim, jer nisam divljak. Šokiran je vrištao i plakao. Nije mi bilo drago što je bio preplašen. Podigao sam ga i odneo do majke - ispričao je vojnik.

Cela akcija trajala je svega petnestak sekundi, a tek kada se završila ubica je shvatio da je sve vreme u džepu nosio bočicu urina jer je morao da se olakša tokom vožnje helikopterom.

I sam otac dvoje dece, američki operativac tvrdi da mu je ovaj zadatak uništio brak, kao i da američka vojska uopšte ne brine o svojim ratnim veteranima.

Poslednji komentari
  • ilke Vreme: 12.02.2013 12:56h

    Bice da je samo ruzno sanjao. Jadni mali.

  • Bane Vreme: 12.02.2013 13:59h

    I sta je bilo kad si se probudio?...Tipicne holivudske bajke.Bin Laden je sljakao za CIA i umro je godinama prije tog dogadjaja od problema sa bubrezima..

  • fox Vreme: 12.02.2013 14:38h

    koja izmišljotina i glupost. Ćuj ubio Bin Ladena, bog zna od kada je ovaj mrtav, muka mi je više od amerikanaca i njihovih naučno fantastičnih priča, kao u lošem akcionom filmu. Čak Noris na delu.

  • cvele Vreme: 12.02.2013 14:49h

    Neko je nekada zaista ubio Bin Ladena, a da li je to učinio ovaj vojnik veliko je pitanje. Kao bivši vojnik koji zna šta je smrt u borbi, sumnjam. Pravi vojnici o tome ne govore, sve ostaje tamo gde se i desilo.

  • Milosrdni Vreme: 12.02.2013 18:27h

    "Morao sam da ga upucam pravo u glavu kako ne bi imao prilike da raznese samog sebe." Ови американци су заиста милосрдни анђели. Мамицу им ј...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP