Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KIM DŽONG UN GRADI KULT LIČNOSTI U SEVERNOJ KOREJI

Vole ga ko boga!

Autor: Ekipa Alo! | 22.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U Severnoj Koreji čak i ptičice cvrkuću samo meolodije koje se dopadaju Kim Džong Unu!

Ha, ha, ha!  Pa ko sme da me ne voli!

Ha, ha, ha! Pa ko sme da me ne voli! | Foto: Profimedia

Mladi diktator je na čelo jedne od najzatvorenijih država na svetu došao u decembru 2011. godine, posle smrti oca Kim Džong Una. Za kratko vreme je konsolidovao vlast i po oprobanom receptu nastavio sa građenjem kulta ličnosti, zbog čega ga podanici vole poput boga.

On je u javnosti dobio nadimak izuzetni vođa, dok su njegov otac Kim Džong Il i otac Kim Il Sung, osnivač države, imali nadimke dragi vođa, odnosno najvoljeniji vođa. Kim je proteklog vikenda obišao jednu od vazduhoplovnih baza Narodne armije Severne Koreje, gde ga je na opšte iznenađenje, na zapadu dočekala jedinica sastavljena od devojaka pilota. Razdragane devojke piloti su u kožnim kombinezonima sa oduševljenjem dočekale Kima, koga su umalo rastrgle, a bilo je i suza radosnica. Slična euforija je bila i kada je Kim nedavno posetio grupu vojnika, koji su se stiskali da mu budu što bliži.

Nisam deco, ali ako treba mogu da budem!

Nisam deco, ali ako treba mogu da budem! | Foto: Profimedia

Koliko daleko ide građenje kulta ličnosti neprikosnovenog vođe koji se bespogovorno sluša svedoče i fotografije koje su ranije objavljene, a koje su nastale kada je Kim posetio jedan od vrtića u Pjongjangu.

Na tim fotkama deca se u suzama guraju da budu što bliže izuzetnom vođi. Nasmejani Kim je imidž koji je daleko od surove realnosti diktatora koji je prošle godine naredio da se pogubi njegov teča, kao i njegovih 11 najbližih saradnika.

Nuklearna proba za Obamu!

Severna Koreja se priprema da izvrši novu nuklearnu probu, objavila je južnokorejska novinska agencija Jonhap pozivajući se na izvore iz vlade u Seulu. „Na poligonu ‘Pangje-ri’, u Severnoj Koreji, primećeno je intenzivnije kretanje vojnih vozila”, izjavio je sagovornik agencije Jonhap. Stručnjaci ocenjuju da su uočene aktivnosti na poligonu povezane sa najavljenom posetom američkog predsednika Baraka Obame Seulu, koja je planirana za 25. i 26. april.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP