Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZEZNUO KRIZU!

Voren zaradio 10 milijardi $!

Autor: Ekipa Alo! | 09.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ko ume, njemu dve! Iako ima 83 godine, američki milijarder i investitor Voren Bafet još jednom je opravdao svoj nadimak Čarobnjak iz Omahe!

On ima 58 milijardi  razloga da udari  brigu na veselje:  Voren Bafet

On ima 58 milijardi razloga da udari brigu na veselje: Voren Bafet | Foto: AP

Od početka svetske ekonomske krize 2008, on je zaradio deset milijardi dolara i pokazao da je moguće pobediti recesiju. Kako je objavio „Vol strit žurnal“, Bafet, koji kontroliše holding „Berkšir Hatavej“, ostvario je 680 miliona dolara neto profita nakon štu mu je prehrambena kompanija „Mars“ vratila dug od 4,4 milijarde dolara jer je preuzeo njeno zavisno preduzeće „Rigli“. Bafet je u „Rigli“ uložio ukupno 6,5 milijardi dolara.

Druge velike Bafetove investicije u godinama krize bile su u banke Goldman Saks i Benk of Amerika, po pet milijardi dolara u svaku, u kompanije „Dženeral elektriks“ i „Dau hemikal kompani“, po tri milijarde dolara, a u osiguravajuću grupu „Svis re“ 2,7 milijardi dolara.
Ukupna dobit koju je Bafet ostvario zahvaljujući tim ulaganjima već je dostigla 9,95 milijardi dolara i nastavlja da raste. Bafet se decenijama u poslovanju vodi devizom - budi plašljiv kada su drugi pohlepni, a budi pohlepan kada su drugi plašljivi!
Bafet je jedan od retkih milijardera koji zagovara povećavanje poreza najbogatijima.

„Kongres, koji je naklonjen milijarderima, dugo je mazio mene i moje prijatelje. Vreme je za zajedničko žrtvovanje i da vlada postane ozbiljna. u Vašingtonu žele da nas zaštite kao da smo sove ili neka druga ugrožena vrsta“, rekao je ranije Bafet.

Bil Gejts

Bil Gejts | Foto: Reuters

Gejts ulaže u veštačko meso!


Bil Gejts, prvi čovek „Majkrosofta“, planira da deo svog bogatstva investira u budućnost ishrane. On je zasad nepoznatu svotu uložio u kompaniju „Bijond mit“, koja se bavi proizvodnjom hrane biljnog porekla, ali koja po izgledu i ukusu podseća na pileće meso.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP