Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MONSTRUOZNO

Vozili pse iz Hrvatske u Italiju u kutiji bez vazduha! (FOTO)

Autor: Jutarnji list | 23.04.2014 - 22:36:00h | Komentara: 0

Šest izmučenih lovačkih pasa stiglo je trajektom iz Hrvatske u Ankonu. Tri su uginula nakon puta.

Foto: Italijanska policija

Foto: Italijanska policija

Šest izmučenih lovačkih pasa od kojih je troje bilo mrtvo, pristiglo je trajektom iz Hrvatske u Ankonu nakon 12 sati vožnje i to u drvenoj kutiji skrivenoj u džipu. Policija i veterinarske službe su se digle na noge, a beživotna i oslabljena tela pasa za lov šokirala su putnike koji su tog trenutka prolazili putničkim terminalom.
Krivci za mučenje životinja kojima preti zatvorska kazna do dve godine su muškarci stari od 35 do 50 godina, lovci, porodični ljudi sa prebivalištem u regiji Kampanija, a jedan od njih je i hrvatskih korena s kojim su ostala dvojica provela nedelju dana lova po hrvatskim poljima i šumama.
Šest pasa upravo u tom organizovanom lovu dalo je sve od sebe, a prilikom odlaska za Italiju nisu ni slutili da će ih njihove gazde za koje su vredno radili, staviti u drvenu kutiju bez vazduha i hrane. Prešli su Jadran i uplovili trajektom u luku.
Po iskrcaju je, međutim, trojicu 'junaka' dočekala i to sasvim opravdano, svita organa gonjenja. Bila im je sumnjiva kutija sa rupicama koja se nazirala kroz zadnje staklo prtljažnika, a na kojoj su bile poslagane putne torbe trojice lovaca. U kutiju predviđenu samo za dva psa tih dimenzija, lovci su besramno ugurali njih šest. Psići su se satima borili za vazduh i postajali su sve slabiji.

Foto: Italijanska policija

Foto: Italijanska policija

Dvoje nije uspelo da se izbori za život te su njihova beživotna tela po otvaranju sanduka dočekala pograničnu policiju. Usledio je šok. Vidno iscrpljen treći pas je preko dva leša svojih saputnika išetao, ali je u dodiru sa vazduhom i svetlom, izgubio svest, srušio se i izdahnuo.

Potom su policajci uz pomoć veterinara izvukli i preostala tri psa. Bili su u izrazito teškom stanju, dehidrirani i izgladneli. A njihovi vlasnici samo su nonšalantno posmatrali, kao da ih se to ne tiče, taj morbidni prizor.
Tri psa su preuzeli veterinari i pružili im potrebnu pomoć te ih izvukli iz ralja smrti. Lovci, ipak, koji su svoj bes ispoljili na prostoru Hrvatske loveći fazane, privedeni su u policijsku stanicu na saslušanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP