Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŽIVA I ZDRAVA

Vratila se prva dama Severne Koreje!

Autor: Ekipa Alo! | 31.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Supruga severnokorejskog lidera Kim Džong Una pojavila se u javnosti nakon 50 dana, tokom kojih se spekulisalo da je nestala sa javne scene zbog trudnoće, pa čak i da je pala u nemilost mladog voljenog vođe.

Živa i zdrava: Ri Sol Džu

Živa i zdrava: Ri Sol Džu | Foto: Reuters

Zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA saopštila je da je Ri Sol Džu sa suprugom u petak prisustvovala koncertu i fudbalskoj utakmici u Pjongjangu.


- Maršal Kim Džong Un, vrhovni lider partije i naroda, sedeo je u gledalištu u društvu supruge Ri Sol Džu. U tom trenutku prolomio se aplauz - navodi se u izveštaju KCNA.

Nakon 50 dana spekulacija da je trudna ili sklonjena zbog „nedostatka patriotizma”, Ri sa Kimom bila na koncertu i utakmicii

Nakon 50 dana spekulacija da je trudna ili sklonjena zbog „nedostatka patriotizma”, Ri sa Kimom bila na koncertu i utakmici | Foto: Reuters


Un je na vlast došao nakon smrti oca Kim Džong Ila prošlog decembra. Otkriveno je da je oženjen tek u julu ove godine, kada su se pojavile fotografije zgodne mlade dame u njegovom društvu. Istog meseca državna televizija potvrdila je da je par venčan, a ona je već u septembru nestala sa javne scene.
Ubrzo se pčelo spekulisati da je trudna, ali i da je uklonjena zbog “nedovoljnog pokazivanja patriotizma”, to jest jer na reveru nije nosila značku sa likovima supruga i njegovog pokojnog oca, koju moraju da nose svi punoletni stanovnici te zemlje.

Ri potiče iz, kako se ističe u Severnoj Koreji, „obične porodice”. Otac joj je akademik, a majka lekar. Posetila je 2005. godine Južnu Koreju kao navijačica nacionalne atletske reprezentacije, na Prvenstvu Azije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP