Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DŽIHADISTI ŽELE DA ZARADE NA MRTVOM NOVINARU

Za Folijevo telo traže milion $!

Autor: E. A. | 12.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Skandalozno i za svaku osudu! Pripadnici Islamske države traže milion dolara za otkup tela Džejmsa Folija, američkog novinara i reportera koji je brutalno pogubljen 19. avgusta ove godine!

Detalj sa  stravičnog snimka pogubljenja Džejmsa Folija

Detalj sa stravičnog snimka pogubljenja Džejmsa Folija | Foto: Profimedia

Foli, koga su ekstremisti oteli u Siriji 22. novembra 2012. godine, bio je prva žrtva Džihada Džona, islamiste sa britanskim naglaskom, koji je potom odsekao glave još trojici otetih državljana zapadnih zemalja. Kako prenosi portal “Buzzfeed”, džihadisti su kontaktirali sa novinarom portala i ponudili da Folijevo telo iz Sirije bude prevezeno u Tursku. Čak su i pristali da se uradi DNK analiza kako bi se potvrdilo da je zaista u pitanju telo 40-godišnjeg novinara.


„Oni su spremni da telo dopreme u Tursku. Neće dati uzorak DNK ukoliko im se ne isplati novac“, naveo je neimenovani novinar.
Portal je potvrdio da su zvaničnici Stejt departmenta savetovali da se ova priča ne objavljuje dok navodi ne budu provereni.

Folijevi roditelji: Džon i Dajana

Folijevi roditelji: Džon i Dajana | Foto: Profimedia


Podsećamo, Folijevi roditelji, otac Džon i majka Dajana, letos su objavili da su im džihadisti tražili 132 miliona dolara kao otkup da bi oslobodili njihovog sina. Folijevim roditeljima je tada jasno stavljeno do znanja da će ukoliko plate otkup taj postupak biti smatran za izdaju.

Islamska država je imala ukupno 23 strana državljanina kao taoce. Njih 15 je oslobođeno nakon što je plaćen otkup. „Njujork tajms“ je ranije objavio da su džihadisti od 2008. na ime otkupa za oslobađanje zarobljenika uzeli 125 miliona dolara. Prema podacima Međunarodnog centra za istraživanja radikalizacije (ICSR), islamisti su u novembru širom sveta usmrtili 5.042 osobe, najviše u Siriji.

Pogubljenja u Iraku

Pogubljenja u Iraku

Smrt za gejeve i silovatelje!
 

Pripadnici Islamske države su na internetu objavili stravičan snimak pogubljenja jednog muškarca koji je osuđen na smrt bacanjem sa najviše zgrade samo zbog toga što je homoseksualac. Na snimku je prikazano i nekoliko tela zavezanih za ogradu na ulici. Navodno su u pitanju silovatelji, koji su takođe osuđeni na smrt. Pretpostavlja se da je stravični snimak napravljen na severu Iraka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP