Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

JAVILA AGENCIJA RIA NOVOSTI

Za smrtno trovanje ruskih turista Turcima 90 godina robije!

Autor: Tanjug | 20.05.2013 - 23:00:00h | Komentara: 0

Četvoro optuženih za smrtno trovanje alkoholom ruskih državljana u turskom letovalištu Bodrum 2011. osuđeno je danas na ukupno 90 godina zatvora, javila je agencija RIA Novosti, prenoseći izjavu advokata jedne od oštećenih strana, Ruhitina Kadera.

Uhapšeni bombaši

Osuđeni na ukupno 90 godina zatvora! | Foto ilustracija: Shutterstock

- Osuđeni su oni koji su proizvodili i distribuirali švercovani alcohol - rekao je Kader, koji zastupa supruga preminule Marije Šaljapine. Grupa u kojoj je bilo vise od 20 ruskih turista krajem maja 2011.godine otrovala se švercovanim alkoholom u Bodrumu, tokom krstarenja jahtom koju je organizovala lokalna kompanija. Četvoro otrovanih je umrlo u turskim bolnicama, a jedna devojka u moskovskoj klinici.


Uzrok trovanja bio je metal-alkohol koji je bio u falsfikovanom viskiju "Mister bardon", koji su pili svi otrovani. Advokat je posle okončanja sudjenja u provinciji Mugla rekao da je još tri osobe osuđeno na po sedam godina - vlasnik jahte i dvojica organizatora krstarenja. U okviru istrage uhapšeno je bilo 11 osoba - organizator krstarenja, saradnici firme koja je isporučila piće "Naz Ičedžek" i personal na jahti.

Tužilac provincije Mugla, Ufuk Abas Uluturk, optužnicu je zasnivao na tvrdnji o namernom ubistvu i tražio doživotnu robiju za optužene. Tursko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je posle incidenta da je nivo metil-alkohol u falsifikovanom viskiju bio tri puta veći od dozvoljenog.
Prema turskim zvaničnicima, kompanija "Jasmin" uvezla je opasan viski sa turskog dela ostrva Kipar. Blizu 12.000 boca lažnog viskija prodato je na lokalnom tržištu, podseća ruska novisnka agencija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP