Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TVRDI DA JE NEVIN

Zagrebački bombaš
štrajkuje glađu

Autor: Tanjug | 16.01.2013 - 18:54:00h | Komentara: 0

Osumnjičeni za aktiviranje dve bombe u zapadnom delu Zagreba Vojislav Blažević i dalje štrajkuje glađu u Bolnici za osobe lišene slobode, poručuje da je nevin i da ga neopravdano sumnjiče.

Blaževićev advokat Branko Šerić potvrdio je agenciji Hina nakon posete klijentu da on uporno tvrdi da nema veze sa eksplozijama i da je zbog štrajka glađu " u vrlo lošem zdravstvenom stanju".

Vojislav Blažević

Tvrdi da je nevin: Vojislav Blažević | Foto: facebook

"Ništa ga ne interesuje, ne može dugo da sedi i priča, ali je poručio da je uporan i da će ići do kraja jer ga neopravdano sumnjiče", naveo je Šerić.
Kako je dodao, zbog Blaževićevog lošeg zdravstvenog stanja zatražiće da jednomesečni istražni zatvor provede u svom domu, uz mere opreza poput zabrane pristupa svedocima.

Poprište eksplozije

Poprište prve eksplozije u Zagrebu | Foto: Beta

Osim zbog ometanja istrage, podseća "Jutarnji list", Blaževiću je istražni zatvor juče odredjen i zbog opasnosti od bega, kao i ponavljanja kaznenog dela.
Policija ga sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine, za šta je predviđena zatvorska kazna do pet godina, no Blaževićev motiv im još nije poznat.
Povodom zahteva hrvatske policije upućenom u Banjaluku da se provere moguće Blažićeve veze u tom gradu, Šerić je naveo da je njegov klijent tamo išao u "posetu punici".
Hrvatski MUP potvrdio je da je u rasvetljavanju slučaja zatražio pomoć kolega iz "regiona", dok su lokalni mediji u susednoj BiH, pozivajući se na neimenovane izvore, objavili da policija istražuje da li je i od koga Blažević u toj zemlji nabavljao eksploziv.
S obzirom na razornu snagu eksploziva koji su u manje od 48 sati, od 9. do 11. januara, potresli zagrebačka naselja Podsused i Stenjevac nagađa se, piše hrvatski dnevnik, da mu je cilj bilo izazivanje panike, a ne ljudskih žrtava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP