Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RUSIJA ZA SADA MIRNO PRATI ZBIVANJA U SUSEDSTVU

Zapad testira živce Putinu!

Autor: Ekipa Alo! | 26.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Mir nema cenu! Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ne odgovara eskalacija nasilja u Ukrajini, gde živi veliki broj ruskih državljana, zbog čega prvi čovek Kremlja uspešno izbegava zamku da se aktivno umeša u unutrašnje stvari susedne zemlje!

U slučaju eskalacije  nasilja neće sedeti  skrštenih ruku:  Vladimir Putin

U slučaju eskalacije nasilja neće sedeti skrštenih ruku: Vladimir Putin | Foto: AP

Taj scenario priželjkuju ekstremisti u Kijevu podržani sa Zapada. Međutim, Putinovo držanje po strani svakako ne znači da će mirno posmatrati eventualnu eskalaciju nasilja i oružane sukobe između ekstremista iz Kijeva i ruskog stanovništva na istoku Ukrajine.

Otkazali koncert

Otkazali koncert | Foto: Reuters

„Dipeš mod” ne dolazi u Kijev!

Britanska grupa “Dipeš mod” otkazala je koncert koji je danas trebalo da održi u Kijevu. Grupa je saopštila da su bezbednost i muzičara i posetilaca najvažniji, a da zbog nestabilne situacije u Kijevu ne može da se garantuje da tokom koncerta neće biti incidenata.

Andej Ilarionov, bivši savetnik u Kremlju, tvrdi da izostanak Putinove reakcije svakako ne sme da zavara:
„U roku od nedelju dana, Putin bi mogao da anektira luku Krim u Sevastopolju. Putin će u slučaju ekskalacije nasilja odbaciti upozorenja zapadnih zemalja i pokrenuti vojnu akciju“, tvrdi on.

Oglasio se i Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, istakavši da ne treba prisiljavati Ukrajinu da bira između bliskih veza sa Rusijom ili Zapadom.

Ekstremisti vode  glavnu reč u Kijevu

Ekstremisti vode glavnu reč u Kijevu | Foto: Reuters


“Opasno je i kontraproduktivno pokušavati da se Ukrajini nametne izbor po principu: ili ste s nama ili ste protiv nas“, rekao je Lavrov, ponovivši da se Rusija neće mešati u dešavanja u Ukrajini i da očekuje da to ne čine ni zapadne zemlje.
On je rekao da prevremeni izbori 25. maja nisu predviđeni sporazumom koji je predsednik Viktor Janukovič potpisao sa opozicijom i predstavnicima EU. Vitalij Kličko, jedan od vođa opozicije, najavio je da će se kandidovati za predsednika. Ukrajinski parlament usvojio je rezoluciju u kojoj se poziva da se Viktoru Janukoviču sudi pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu.

Dugačka je 53,8 metara

Dugačka je 53,8 metara

Putinova jahta u Trogiru!


Luksuzna jahta “Čajka” (galeb), službeni brod Vladimira Putina, na remontu je u “Brodotrogiru”, gde se u plovećem doku obavljaju radovi na trupu jahte duge 53,8 metara, piše “Slobodna Dalmacija”. obnova će trajati sve do aprila. jahta je izgrađena 2009. u turskoj, a kupljena je za 40 miliona dolara za tadašnjeg predsednika Dmitrija Medvedeva.
 

Poslednji komentari
  • muharem ramadani Vreme: 26.02.2014 10:41h

    narod nema za hleb ovaj mafijas uziva u skupocenim jahtama,narod je glup bre sta ce vam on, isti janukovic , isti recept

  • Nobody´s Fool Vreme: 01.03.2014 02:29h

    " Zapad testira živce Putinu! " Vi mora da se šalite ovim naslovom ? Rusija ovim štedi 200 milki i oslobađa se finansijskih obaveza prema ostatku Ukrajine (uvoz,cena gasa) ,deputati pripremaju "jačanje autonomije" ,ruska vojska već tamo i svaki napad na nju je objava rata,Sirija,Iran i Turska miruju,SAD spremne da daju jedva milijardu sveže odštampanih zelembaća... Dovoljno je da Rusi sede na Krimu i miruju...nagraisaće EU (Amerika je daleeeko) ,jer gladna ukrajinska usta treba nahraniti.Iskreno govoreći,EU je to i zaslužila : ko duva u vatru - oprlji brkove.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP