Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VREDNE 10 MILIONA EVRA

Zaplenjeni milioni pilula Viagre

Autor: Avaz | 01.09.2014 - 23:08:00h | Komentara: 0

Policije nekoliko evropskih zemalja su uhapsile 12 osoba u ponedeljak i zaplenile milione evra u toku racije protiv prodavaca lažnih pilula Viagre, saopštio je Eurodžast.

Viagra

Austrijska, belgijska, kiparska, mađarska i britanska policija učestvovale su u operaciji usmerenoj na lažne lekove, „uglavnom pilule protiv smetnji u erekciji“, navela je Evropska kancelarija za sudsku koordinaciju Eurodžast u saopštenju.
- U današnjoj operaciji zaplenjeno je nekoliko miliona pilula, u vrednost procenjenoj na više od 10 miliona evra, velika suma novca i nekoliko vozila, od kojih su vrlo luksuzna – precizirao je Eurodžast.
Više od 7,5 miliona evra, čuvanih na računima u banci je zamrznuto. Lažni lekovi su izvoženi u Kinu i Indiju, u Evropsku uniju i „često su sadržavali netačne doze i sastojke“. Prema Evropskom savezu za sigurniji pristup lekovima, 62 posto lekova kupljeno putem interneta 2011. godine bili su lažni.
Centar za odbranu za medicinu u javnom interesu, američka nevladina organizacija za istragu lekova, procenjuje da je trgovina lažnim lekovima predstavljala 55 milijardi evra u svetu u 2010. godini, cifra koja je u porastu za 90 posto od 2005. godine. Studija koju je uradio američki farmaceutski div Pfizer 2010. godine pokazala je da je evropsko tržište krivotvorenih lekova dostiglo oko 10,5 milijardi evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP