Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POZIVAO SE NA IMUNITET

Zaplenjeno 27 kilograma zlata od severnokorejskog diplomate

Autor: Tanjug | 06.03.2015 - 16:48:00h | Komentara: 0

Bangladeški carinici zaplenili su danas gotovo 27 kilograma zlata u polugama, u vrednosti oko 1,7 miliona dolara, od severnokorejskog diplomate, koji je pokušao da ga prokrijumčari koristeći diplomatski imunitet.

Zlatne poluge / Foto: Profimedia

Zlatne poluge / Foto: Profimedia

Naoružani policajci i carinici na aerodromu u Daki presreli su prvog sekretara ambasade Severne Koreje u tom gradu, Son Joung Nama, pošto je doleteo iz Singapura. On je insistirao na tome da njegove torbe ne mogu biti skenirane, zato što ima crveni pasoš i uživa diplomatski imunitet, rekao je šef odeljenja bangladeške carine, Moinul Kan, prenosi AFP. Kan je naveo da je diplomati rečeno da ne može uneti u zemlju više od dva kilograma zlata.
"Posle drame, koja je trajala više od četiri sata, diplomata je popustio i mi smo pronašli zlatne poluge i ukrase težine 26,79 kilograma, u vrednosti od 1,67 miliona dolara. Diplomata, koji je bio u društvu ambasadora, sa kojim je doleteo iz Singapura, pušten je prema Bečkoj konvenciji, pošto je zlato konfiskovano", kazao je Kan.

Carinski organi su dobili odobrenje Ministarstva inostranih poslova da optuže diplomatu za pokušaj krijumčarenja prema zakonima Bangladeša, a severnokorejske vlasti su o tome obaveštene.
" U pitanju je čist slučaj krijumčarenja, verujemo da bi prodao zlato, zbog lokalnog reketiranja", rekao je Kan, dodajući da bi diplomata mogao biti osuđen i na doživotni zatvor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP