Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GRAĐANI BESNI

Zbog kralja, "običnim smrtnicima" zabranjeno kupanje na plaži

Autor: Beta | 20.07.2015 - 20:43:00h | Komentara: 1

Najava skore posete saudijskog kralja Salmana i njegove porodice svojoj palati na Azurnoj obali, razbesnela je tamošnje turiste kojima će, u danima boravka kraljevske porodice, biti zabranjen pristup tom parčetu slavnog peska Mediterana.

Azurna obala Žuan le Pen

Dok je kralju u poseti, nema kupanja | Foto: Profimedia

Kralj i njegova porodica očekuju se uskoro u palati koja se nalazi ponad izolovane, ali ipak javne, plaže blizu mesta Žuan le Pen (Juan-les-Pins).
Uprkos protestima, regionalni zvaničnik Filip Kastanet rekao je da će plaža privremeno biti zatvorena tokom kraljevske posete.
- Ako (kralj) dođe... što je gotovo sigurno, plaža će biti zatvorena iz bezbednosnih razloga, rekao je lokalni bezbednosni zvaničnik Fransoa Gzavije Lauh.
- Uvek to radimo kad god je u pitanju šef države, dodao je on.
Lauh je danas telefonski potvrdio da će takođe i čamcima biti zabranjeno da se motaju oko palate koja već decenijama pripada kraljevskoj porodici ali odavno nije videla samog kralja.
Lauh je dodao da se restrikcije korišćenja plaže od strane običnih smrtnika donose samo kada je u pitanju prisustvo kralja, ne i članova njegove porodice.
Prošle nedelje, besni kupači izvojevali su privremenu zabranu radova koji se izvode uoči kraljevske posete, posebno betonskog platoa za izgradnju lifta koji bi kraljevskoj porodici omogućio direktan pristup iz palate na plažu.
Ipak, Lauh je rekao da će ograničeni radovi, uključujući blokiranje prilaza plaži kroz tunel, biti omogućeni "ukoliko će sve izgrađeno moći da bude demontirano".
Poslednji komentari
  • razočaran Vreme: 21.07.2015 06:08h

    Poštovani, do sada sam redovno citao vase elektronsko izdanje i to godinama u nazad. Na žalost vise neću dolaziti jer me BANER koji šta god otvorim da pročitam spreči u tome i moram čekati da se on zaustavi pa da ga isključim kako bih mogao nešto pročitati. hajde da se to desi samo jednom prilikom logovanja na sajt. To se dešava stalno pri svakom otvaranju stranice. Danima se savlađujem i pokušavam pomiriti sa tom činjenicom. Ali na žalost ne uspevam. Izgubili ste jednog finog čitaoca kao što sam ja. ;) Sada ozbiljno... jako me to nervira i necu dolaziti dok to traje. Pozdrav.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP