Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PROCES

Zbog "misice" blokirana rezidencija predsednika Hrvatske!

Autor: Tanjug | 26.08.2014 - 12:01:00h | Komentara: 0

Bivšoj "misici" Hrvatske, Vlatki Matić Pivac, vlasnici firme Kavoteka, zagrebački Županijski sud blokirao je sve nekretnine zbog optužbi slovenačkog državnog Tužilaštva, a blokirano je, između ostalog, i 1700 kvadrata u sklopu rezidencije hrvatskog predsednika na Pantovčaku.

Nije utvrđeno na koji je način deo rezindecije dospeo u vlasništvo firme Kavoteka, piše "Jutarnji list".

Država, inače, s tom firmom vodi spor da bi joj oduzela spornu imovinu, ali je slovenački sud zatražio da se i ta nekretnina blokira.

Bivšu sportsku "misicu" tužilac tereti za učestvovanje u aferi Nove kreditne banke Maribor u kojoj je ta banka navodno oštećena za oko 30 miliona evra.
Pod blokadom su se zbog istih optužbi našle i druge nekretnine, poznatih hrvatskih preduzetnika, koje Slovenci terete za zaradu u navodnim malverzacijama sa cenama nekretnina.

Slovenci terete Pivac da je na razlici cene u nekretninama zaradila 8,5 miliona evra, a njen advokat Gordan Preglej tvrdi da nije kriva i da je spremna sve da razjasni pred nadležnim telima Hrvatske.

Slovenačko Specijalno državno tužilaštvo već dve godine vodi predistražne radnje protiv nekoliko osoba zbog sumnji da su u Hrvatskoj novcem NKBM kupovali nekretnine po bitno većoj ceni od realne a za sebe su zadržavali razliku u milionskim iznosima.

Zatražili su pre dve godine preko medjunarodne pravne pomoći pretres kuća i poslovnih prostora koje koristi slovenački preduzetnik Tomislav Blagus, vlasnik nekoliko firmi registrovanih u Zagrebu.

Tada se na meti istražitelja našla i preduzetnica Vlatka Matić Pivac, koja je 1996. proglašena najlepšom sportistkinjom u državi, podseća list.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP