Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TUŽNO

ZBOGOM, STIVENE! Preminuo plemeniti tinejdžer koji je poslednjom željom ujedinio svet

Autor: Blic | 14.05.2014 - 15:18:00h | Komentara: 0

Stiven Saton (19), hrabri i nesebični britanski tinejdžer koji je, mada i sam neizlečivo oboleo od raka, vreme i energiju u poslednjim danima života posvetio prikupljanju sredstava za organizaciju koja pomaže mladima u njegovoj situaciji i njihovim porodicama, jutros je napustio ovaj svet.

Stiven

Stiven izgubio bitku sa rakom | Foto: Twitter / TeenegaCancer

"Srce mi puca od ponosa i slama se od bola zbog mog hrabrog, nesebičnog, inspirativniog sina, koji je mirno preminuo u snu, jutros, u sredu, 14. maja. Podrška i izrazi ljubavi prema Sivenu koji i dalje pritiču velika su nam uteha u ovom času, baš kao što su i Stivenu pomagali na njegovom putu. Znamo da nikad neće biti zaboravljen. Njegov duh će nastaviti da živi, u svemu što je postigao i podelio s ogromnim brojem ljudi.
Voli vas
Njegova mama X"
Ovako glasi poslednji post na stivenovom Fejsbuk profilu, kojim je njegova majka jutros objavila da plemenitog mladića više nema.
O Stivenu smo prvi put pisali kada mu je 22. aprila pošlo za rukom da, dotakavši srca mnogih, svojom kampanjom preko Tvitera i Fejsbuka prikupi milione funti za "Tinejdžer kanser trast", organizaciju koja mladim ljudima obolelim od raka i njihovim porodicama pomaže da se bore, a ponekad i izbore sa teškom bolešću.
U međuvremenu, ova suma je narasla na neverovatnih preko 3 miliona funti (skoro 4 miliona evra) koji će rad organizacije podići na sasvim nov nivo, omogućiti da se spasu mnogi mladi životi i ostvare mnogi surovo prekinuti snovi.
Što se samog Stivena tiče, snove koje je imao za sopstvenu budućnost pretočio je u snove i ljubav za druge, i tako daleko nadmašio dimenzije svog kratkotrajnog života:

Stiven Saton

Foto: facebook

"Već neko vreme, Stephen’s Story (svoj profil na Fejsbuku i Tviteru ) posmatram kao platformu koju mogu da iskoristim kako bih pokušao da sa nje širim što više snage i pozitivnosti. Svoj rak sam uvek opisivao kao šut u zadnjicu, koji me je naučio vrednim životnim lekcijama, tako da pretpostavljam da je cilj mog života da pokušam da te lekcije i motivaciju koju sam stekao prenesem drugima; mogi me pitaju kako bi mogli da mi ‘pomognu’, a pravo da vam kažem ... nisam siguran. Trenutno sam istinski srećan", napisao je Stiven u jednom od svojih poslednjih postova, od 08. maja.

Nakon što se 22. aprila već opraštao od pratilaca i svih koji ga vole i podržavaju, zdravstveno stanje mu se u međuvremenu donekle poboljšalo. Ponovo je mogao nesmetano da diše, počeo je da jede i da se oporavlja. U svakom novom danu koji mu je je podaren da ga provede na ovom svetu, sa porodicom i prijateljima, istinski je uživao kao u najdragocenijem poklonu.
A kada su svi koji ga vole i dive mu se gotovo već pomislili da smeju da se ponadaju, da će se čudo ipak dogoditi i da će prelepa duša, koja je već pobedila svaku sebičnost i samosažaljenje, na kraju uspetida pobedi i najtežu bolest, Stivenovo stanje, se, nažalost, ponovo naglo pogošalo.
U svom poslednjem postu, od 11. maja, konstatuje da je morao da se vrati u bolnicu jer ima problema s disanjem, juče nije bio u stanju da se oglasi, a jutros je usledio tužni post Stivenove mame.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP