Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

FRANSOA OLAND

Želimo da Britanija ostane u EU!

Autor: Tanjug | 28.05.2015 - 21:36:00h | Komentara: 0

Francuska želi da Velika Britanija ostane u Evropskoj uniji, izjavio je danas francuski predsednik Fransoa Oland nakon razgovora sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, koji insistira da status kvo u Evropi "nije dovoljno dobar".

Fransoa Oland i Dejvid Kameron

Fransoa Oland i Dejvid Kameron | Foto: Profimedia

"Francuska želi da Ujedinjeno Kraljevstvo ostane u Evropskoj uniji", rekao je Oland na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Kameronom u Parizu.

"Mi mislimo da je u interesu Evrope i u interesu Ujedinjenog Kraljevstva da budu zajedno, ali narod uvek treba poštovati", dodao je Oland, a preneo Rojters.
Kameron je rekao da je njegov prioritet reforma EU kako bi bila konkurentnija i rešavanje problema koji izazivaju zabrinutost britanskih gradjana.
"Status kvo nije dovoljno dobar. Verujem da postoje promene koje možemo da sprovedemo koje će koristiti ne samo Britaniji, već i ostatku Evrope", kazao je Kameron.
"Imamo različite prioritete, ali delimo zajednički cilj, a to je pronaći rešenja za ove probleme i ono što je važno je da su Evropska unija i njenih 28 članica fleksibilne i dovoljno maštovite da odgovore na ova pitanja i da rade zajedno na pronalaženju odgovora koji će učiniti Evropsku uniju uspešnijom", dodao je Kameron.
Kameron je počeo dvodnevnu evropsku turneju u pokušaju da pridobije lidere EU da podrže reforme koje predlaže, nešto što je obećao da će ispuniti pre referenduma o članstvu Velike Britanije u EU, koji planira da raspiše do kraja 2017. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP