Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KONAČNO OTKRIVENE UBICE?

Žena britanskog snajperiste: Rekli su mi "jezik za zubima o ubistvu Dajane"

Autor: Daily mail / Telegraf | 19.01.2014 - 18:15:00h | Komentara: 2

Činjenica da su ćutali o Dajani učvrstilo je moja verovanja da je moj bivši suprug govorio istinu kada je naveo da su SAS vojnici, 2008. godine, uperili reflektor u oči šofera automobila u kome se Dajana nalazila - navodi bivša supruga snajperiste

Poginula je  u saobraćajnoj nesreći 31.  avgusta 1997. u Parizu: Princeza Dajana

Poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. u Parizu: Princeza Dajana | Foto: AP

 
Bivša supruga snajperiste specijalnih jedinica SAS, nazvanog Vojnik N, uplašena za svoju bezbednost, tvrdi da joj je plaćeno kako bi ćutala o neverovatnim optužbama da su princezu Dajanu likvidirali pripadnici ove elitne jedinice.
Žena, koja ne može biti imenovana zbog zakonskih razloga, a koja je nazvana Sara, navodi da joj je oficir SAS-a predao koverat pun novca uz navode da “o Dajani drži jezik za zubima”.
Tvrdnje snajperiste da se iza Dajanine smrti nalazi SAS, pojavile su se prošle godine tokom suđenja naredniku Deniju Najtingejlu koji je, pred vojnim sudom, proglašen krivim za ilegalno posedovanje pištolja i municije.
Sara je otkrila da se detektivi Skotland jarda, koji su ispitivali umešanost SAS sa smrću princeze Dajane, sada nalaze pod nadzorom policije zbog navodne zloupotrebe prilikom presretanja elektronske pošte koju je poslala supruga snajperiste.
Sara, koja se trenutno krije zbog sopstvene bezbednosti, kaže:
- Preteći način na koji se SAS bavio mnome, učinilo je još uverljivijim sve ono što je moj suprug govorio o njihovoj ulozi u Dajaninoj smrti. Nikada ranije mi nije bilo uručeno 500 funti kako bih ćutala o nečemu. Želeli su da ćutim o Dajani i operacijama SAS. Ipak, nisam mogla da ostanem u tišini o nečemu tako ozbiljnom. Sama isplata bila mi je veoma sumnjiva i učinila da se osećam krajnje neprijatno – navela je Sara.
Vojnik N je u pismu, septembra 2011. godine, izneo tvrdnje da su pripadnici SAS ubili princezu Dajanu. Sara navodi da je poseta oficira SAS usledila nekoliko nedelja kasnije, a ubrzo nakon toga usledila je još jedna poseta od strane dvojice SAS-ovaca koji su naveli da dolaze u ime komandujućeg oficira.
Tokom ovog sastanka, kaže Sara, oficiri SAS su neprekidno negirali tvrdnju Vojnika N da su pripadnici ove elitne trupe bili ohrabrivani da uznemiravaju ili povređuju pojedince koji su im zadavali nevolje.
Pripadnici SAS su Saru posetili još jednom, početkom 2012. godine, kada joj je dat novac u koverti uz napomenu da o tome nikada ni sa kim ne razgovara.
- Bilo mi je veoma čudno da, tokom čitavog razgovora, vojnici nisu ni spomenuli šta je moj suprug rekao o umešanosti SAS u smrt Dajane.
Šta više, sadržaj pisma je postao poznat javnosti tek prošle godine tokom suđenja Vojniku N.
- Činjenica da su ćutali o Dajani učvrstilo je moja verovanja da je moj bivši suprug govorio istinu kada je naveo da su SAS vojnici, 2008. godine, uperili reflektor u oči šovera automobila u kome se Dajana nalazila, dok je automobil prolazio kroz tunel u kome je stradala. Moj suprug je rekao da je nakon udesa, jedan vojnik otrčao do kola kako bi video koliko je teško Dajana povređena, a zatim je dao signal svom kolegi da je misija uspešno završena – navela je Sara.
Poslednji komentari
  • nevidljivi avion. Vreme: 20.01.2014 07:27h

    a kome li sasovci daju novac u srbiji za ubistvo z.đ..........?

  • momazver Vreme: 22.01.2014 08:35h

    STIPSE.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP