Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UŽAS!

Žena se porodila na travi jer nisu hteli da je prime u bolnicu! (FOTO)

Autor: Blic žena | 10.10.2013 - 14:18:00h | Komentara: 0

Uznemirujuća fotografija Irme Lopez, pripadnice meksičkog plemena Mazatek, koja se, pošto su u klinici odbili da joj pruže pomoć, porodila na travnjaku ispred, pokrenula je burne reakcije javnosti. Zbog ovog incidenta direktor zdravstvenog centra je dobio otkaz, a medicinske sestre koje su ženu usred porođaja poslale kući, sve pravdaju nesporazumom.

Uznemirujuća fotografija Irme Lopez

Uznemirujuća fotografija Irme Lopez | Foto: AP

Trenutak u kom je Lopez (29) na svet donela bebu na travnjaku ispred bolnice, nakon što je na istom mestu dva sata zapomagala i previjala se u bolovima, uslikao je jedan od slučajnih prolaznika. Nakon što je sliku prosledio novinarima, ona je brzo obišla Meksiko, a u javnosti se podigla bura, čiji je epilog bio smena dr Adriana Kruza, direktora bolnice.
Lopez se sa porođajnim bolovima 2. oktobra pojavila u klinici u Oaksaki, u pratnji svog supruga, pripadnika istog plemena. Kako ni jedno ni drugo ne govore španski jezik, jedino što su u priči medicinskih sestara na prijemnici uspeli da razumeju, bilo je “ne“.

Nakon što je porodilji uskraćena pomoć, par je napustio klinku, ali je nesrećna žena, kojoj je malo potom pukao vodenjak, ostala na travnjaku ispred bolnice i naredna dva sata vrištala u agoniji dok se na kraju nije sama porodila.

Irma Gomez ima troje dece

Irma Lopez ima troje dece


- Nisam želela da na ovaj način svoju bebu donesem na svet. Bilo je grozno i nezamislivo bolno - kaže ova majka, koja je u trenutku porođaja ostala sama, jer je suprug pokušavao da ubedi medicinske sestre da joj pruže pomoć, na šta su one ostale neme.


Slučaj je pokrenuo kontroverze u španskoj javnosti, ukazujući na gorući problem zemlje koji se tiče nedovoljne zdravstvene brige prema trudnicama i majkama u Meksiku, gde stotine trudnica i dalje umire u toku trudnoće ili porođaja.


Drugi aspekt slučaja je i diskriminacija manjina koja je u ovoj latinoameričkoj državi vrlo izražena, zbog čega je incident uzbunio i mnoge organizacije koje se bore za njihova prava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP