Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RAT SE NASTAVLJA

Žestoki sukobi u Donjecku, gradom odjekuju eksplozije!

Autor: Tanjug | 21.07.2014 - 11:16:00h | Komentara: 0

edan lider proruskih snaga izjavio je da ukrajinske snage pokušavaju da uđu u Donjeck, a Rojtersov očevidac je ispričao da je video dva tenka proruskih snaga kako idu prema železničkoj stanici i ljude koji beže u suprotnom pravcu.

Ukrajina, tenkovi

Foto: AP

Kod železničke stanice u Donjecku, u istočnoj Ukrajini, koji se nalazi pod kontrolom proruskih snaga, danas se vode žestoki sukobi, a očevici kažu da su videli oblake dime i čuli jake eksplozije iz okoline stanice koja se nalazi u centru grada.
Jedan lider proruskih snaga izjavio je da ukrajinske snage pokušavaju da uđu u Donjeck, a Rojtersov očevidac je ispričao da je video dva tenka proruskih snaga kako idu prema železničkoj stanici i ljude koji beže u suprotnom pravcu.
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je obećao da će povratiti Donjeck u okviru operacije koju Kijev naziva “antiterorističkom”.
- Pažnja! Borbe se vode na autoputu Krasnoarmejskoje i u ulicama Maršal Žukov i Stratonavtov-Artjomovskaja. Sukobi su i na trgu. Upozoravamo ljude koji stanuju na trgu da ne izlaze i ne napuštaju kuće i stanove – saopštila je gradska skupština u Donjecku.
Zvaničnik samoproglašene Donjecke Narodne Republike Sergej Kavtaradze je izjavio da najmanje četiri tenka i oklopna vozila pokušavaju da uđu u grad.
Portparol ukrajinskih vojnih operacija u istočnoj Ukrajini rekao je da je operacija u “aktivnoj fazi”, ali da ne može da komentariše izveštaje o ulasku vojske u Donjeck zato što ne želi da obelodani ukrajinsku strategiju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP