Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HEROJ IZ PARIZA

Žrtvovao sopstveni život da bi spasao trogodišnjeg dečaka!

Autor: | 11.01.2015 - 12:40:00h | Komentara: 0

Jedan od četvorice talaca, koje je u prodavnici košer robe u Parizu ubio radikalni islamista Amedi Kulibali (32), poginuo je pokušavajući da spasi jedno dete. Prema policijskim izvorima radi se od Johanu Koenu (22) koji je reagovao kada je terorista zapretio da će ubiti trogodišnjeg dečaka.

- Policija nam je ispričala da je terorista zapretio da će ubiti trogodišnjeg dečaka, a da je Johan pokušao da ga zaustavi - ispričao je izraelskim medijima Jonatan Koen, rođak ubijenog Joan.

a

- Oteo je napadačevo oružje, ali pre nego što je uspeo da zapuca, terorista mu je ispalio metak u glavu i ubio ga na licu mesta - kaže Jonatan.
S druge strane, Dejli mejl  prenosi izjavu jednog od oslobođenih talaca koji je izneo nešto drugačiju verziju od Jonatanove. Oslobođeni svedok je rekao da je terorista ostavio kalašnjikov na pultu jer se zaglavio.
- Okupio je nas kupce i radnike, oduzeo nam mobilne telefone i mirno saopštio da je član Islamske države. Odjednom je jedan od kupaca pokušao da zgrabi jednu od pušaka koje je ostavio na pultu, ali oružje nije radilo.
Terorista ga je odložio jer se blokiralo nakon prvih nekoliko ispaljenih hitaca. Okrenuo se i zapucao u kupca i ubio ga na licu mesta - ispričao je svedok Mikael B., koji se u prodavnici zadesio sa trogodišnjim sinom. Prilikom iskaza nije spomenuo da je Kulibali pretio da će da mu ubiti dete.

Amedi Kulibali

Amedi Kulibali

- Krenuo sam sa robom prema kasi kada sam čuo prasak. Mislio sam da je petarda, ali kada sam se okrenuo, vidio sam crnca sa dva kalašnjikova i odmah mi je bilo jasno što se zapravo događa. Zgrabio sam sina i pobegao u zadnji deo prodavnice, i zajedno sa nekoliko drugih kupaca otrčao spiralnim stepenicama do podruma. Svi smo se sakrili u jednu od dve rashladne komore, ali nismo mogli da zatvorimo vrata. Bili smo prestravljeni - opisao je Mikael početak talačke drame.

- Nakon pet minuta ubica je poslao jednu radnicu po nas. Rekla nam je da se moramo vratiti gore ili će biti krvi. Odbio sam da je poslušam, a i sina mi je uhvatila panika - nije mu bilo jasno što se događa. Nekoliko minuta kasnije, radnica je opet došla po nas i ponovila da moramo gore. Ovoga sam puta smo krenuo za njom - ispričao je Mikael.
Kada se popeo gore video je mrtvog muškarca kako leži u lokvi krvi, a zatim je uočio i "neobično mirnog" teroristu.
Deo kupaca je ostao je u rashladnim komorama u podrumu i tamo su se smrzavali sledećih nekoliko sati, ali su uspeli da stupe u kontakt sa policijom i porodicama. Neki kupci su čak uspeli i da pobegnu pre nego što je Kulibali spustio metalne roletne i blokirao sve izlaze.
Inače, Johan Koen je u košer prodavnici radio jer mu je trebao novac za venčanja sa devojkom Šaron Seb. Ona je, parafrazirajući poruku 'Ja sam Čarli', na svom Fejsbuk profilu u subotu uveče napisala 'Ja sam Johan', a kasnije se u novom statusu zapitala: "Što ću bez tebe? Kako da živim bez tebe? Zašto je baš tebe ubio?".
- Život mi se raspada bez tebe, ništa bez tebe neću uspeti. Trebam te, imali smo toliko planova. Nikada neću zaboraviti trenutke koje smo proveli zajedno, zauvek ćeš ostati čovek mog života. Ostaću ti verna do posljednjeg daha. Volim te neopisivo - napisala je ona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP