Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NA SAHRANI

Zvezde prate Čeličnu Lejdi

Autor: | 14.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sahrana na nivou! Očekuje se da će sahrana Margaret Tačer, bivše britanske premijerke poznate i pod nadimkom Čelična Lejdi, koštati preko 10 miliona funti!

Njena sahrana će koštati 10 miliona funti: Margaret Tačer

Njena sahrana će koštati 10 miliona funti: Margaret Tačer | Foto: AP

Dauning strit će poslati preko 2.000 pozivnica poznatim ličnosima iz svih sfera života da prisustvuju događaju godine. Policija se priprema kao da se radi o skupu visokog rizika kako bi se izbegli eventualni nemiri. Među pozvanima su svi živi američki predsednici i britanski premijeri, kao i mnoge poznate ličnosti.

Poznati

Poznati

Britanska kraljica Elizabeta Druga i njen muž princ Filip su potvrdili da će u sredu prisustvovati ceremoniji sahrane u katedrali Svetog Pavla, što će biti prvi put da će britanski monarh biti na sahrani jednog svog premijera od sahrane Vinstona Čerčila 1965. Sahrani će između ostalih prisustvovati poznata britanska glumica Džoan Kolins, koja se proslavila ulogom zle Aleksis u hit seriji „Dinastija”, Džeremi Klarkson, voditelj emisije „Top gir”, pevačica Širli Bejsi i kompozitor Endru Lojd Veber.


Političari iz ere Tačerove, među kojima su Mihail Gorbačov, Helmut Kol, Nensi Regan, udovica predsednika SAD, odsustvovaće zbog bolesti. Dres kod za sahranu propisuje „ceremonijalnu odeću bez sablji”, tamno odelo za muškarce i dnevnu haljinu sa šeširom za žene, a „mogu biti okačene medalje i ukrasi”.

Kristini Fernandes

Kristini Fernandes | Foto: AP

Stop za predsednicu Argentine!


Poziv je dobio i argentinski ambasador u Londonu, ali je naglašeno da poziv nije upućen predsednici Kristini Fernandes, koja je pooštrila retoriku u vezi s Foklandskim ostrvima, zbog kojih su dve zemlje ratovale dok je Tačerova bila premijer. „Koga je briga da li ste pozvani na mesto na koje niste ni hteli da idete”, rekao je Hektor Timerman, šef diplomatije Argentine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP