POSTUSKRŠNJI RECEPTI
Fešta od jaja
Ne znate šta ćete s jajima? Ne brinite, imamo rešenje - napravite gozbu od prazničnih ostataka.
Koliko god jaja da ste skuvali, polomili i podelili za Uskrs, neko će vam sigurno ostati. Nemojte da ih bacate (čekati da se pokvare) jer su kuvana jaja ključni sastojci recepata za mnoga ukusna jela i salate. Evo nekoliko od njih.
Francuska salata
Sastojci:
- 300 g rokfort sira
- 2 jaja
- 3 paradajza
- 3 kašike graška
- 3 crna luka
- 4 kašike tartar sosa
- 4 kašike pavlake
- kašika soka od limuna
- kašika jogurta
Priprema: Sir i tvrdo kuvana jaja isecite na kockice, stavite u činiju i dodajte im seckani paradajz, grašak i crni luk. Pomešajte tartar sos, pavlaku, sok od limuna, jogurt i time prelijte salatu. Ostavite je pre služenja sat vremena da odstoji u frižideru.
Torta od paprika
Sastojci:
-pakovanje tost hleba
- 10 pečenih paprika
- 400 g majoneza
- 2 pavlake
- 4 kisela krastavca
- 4 kuvana jaja
- 250 g šunke
- 100 g feta sira
- malo kečapa
- 150 g kačkavalja
Priprema: Pomešajte majonez i 1 pavlaku, pa podelite na tri dela. U prvi deo dodajte iseckane krastavce i iseckana kuvana jaja. U drugi deo dodajte sitno iseckanu šunku, izgnječen feta sir i kečap po ukusu. U treći deo umešajte narendan kačkavalj i još jednu pavlaku. Pečene paprika isecite na trake. Ređajte 6 kriški tost hleba sa koga ste odstranili koricu, pa nanesite prvi fil. Preko rasporedite deo iseckane pečene paprike, pa ponovo red tost hleba. Nanesite i drugi fil, pa još jedan red pečene paprike i na kraju poklopite sa još jednim redom tost hleba. Celu tortu premažite trećim filom i ukrasite pečenom paprikom po želji.
Namaz od sardina
Sastojci:
- 8 jaja
- 80 g sradina
- glavica crnog luka
- kašika senfa
- kašika peršunovog lista
- limun, so
Priprema: Dobro izgnječite sardine i dva cela jaja, a iz preostalih šest jaja izvadite žumanca, pa i njih ispasirajte. Sve dobro promešajte. Dodajte sitno iseckan peršun i crni luk, senf, sok od limuna i soli po ukusu, pa sve opet dobro promešajte. Dobijenim namazom mažite kriške hleba i ukrasite seckanim preostalim belancima.
Nema komentara za ovu vest.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs