Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

POSTUSKRŠNJI RECEPTI

Fešta od jaja

Autor: Nataša Lazović | 21.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ne znate šta ćete s jajima? Ne brinite, imamo rešenje - napravite gozbu od prazničnih ostataka.

Postuskršnji recepti

Postuskršnji recepti | Foto: Shutterstock

Koliko god jaja da ste skuvali, polomili i podelili za Uskrs, neko će vam sigurno ostati. Nemojte da ih bacate (čekati da se pokvare) jer su kuvana jaja ključni sastojci recepata za mnoga ukusna jela i salate. Evo nekoliko od njih.

Francuska salata

Sastojci:
- 300 g rokfort sira
- 2 jaja
- 3 paradajza
- 3 kašike graška
- 3 crna luka
- 4 kašike tartar sosa
- 4 kašike pavlake
- kašika soka od limuna
- kašika jogurta
Priprema: Sir i tvrdo kuvana jaja isecite na kockice, stavite u činiju i dodajte im seckani paradajz, grašak i crni luk. Pomešajte tartar sos, pavlaku, sok od limuna, jogurt i time prelijte salatu. Ostavite je pre služenja sat vremena da odstoji u frižideru.

Torta od paprika
 

Sastojci:
-pakovanje tost hleba
- 10 pečenih paprika
- 400 g majoneza
- 2 pavlake
- 4 kisela krastavca
- 4 kuvana jaja
- 250 g šunke
- 100 g feta sira
- malo kečapa
- 150 g kačkavalja

Priprema: Pomešajte majonez i 1 pavlaku, pa podelite na tri dela. U prvi deo dodajte iseckane krastavce i iseckana kuvana jaja. U drugi deo dodajte sitno iseckanu šunku, izgnječen feta sir i kečap po ukusu. U treći deo umešajte narendan kačkavalj i još jednu pavlaku. Pečene paprika isecite na trake. Ređajte 6 kriški tost hleba sa koga ste odstranili koricu, pa nanesite prvi fil. Preko rasporedite deo iseckane pečene paprike, pa ponovo red tost hleba. Nanesite i drugi fil, pa još jedan red pečene paprike i na kraju poklopite sa još jednim redom tost hleba. Celu tortu premažite trećim filom i ukrasite pečenom paprikom po želji.

Namaz od sardina

Sastojci:
- 8 jaja
- 80 g sradina
- glavica crnog luka
- kašika senfa
- kašika peršunovog lista
- limun, so

Priprema: Dobro izgnječite sardine i dva cela jaja, a iz preostalih šest jaja izvadite žumanca, pa i njih ispasirajte. Sve dobro promešajte. Dodajte sitno iseckan peršun i crni luk, senf, sok od limuna i soli po ukusu, pa sve opet dobro promešajte. Dobijenim namazom mažite kriške hleba i ukrasite seckanim preostalim belancima.


 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP