Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

PRAVO UŽIVANJE

Top pet jeftinih destinacija za odmor u Srbiji! (FOTO)

Autor: S. I. | 11.07.2014 - 11:58:00h | Komentara: 1

Kada se bliži leto, prvo o čemu mislimo jeste kako da nabavimo pare za more. Ako ste među onima koji još ne znaju gde će provesti odmor, a nemate dovoljno novca za more, evo nekoliko predloga gde možete uživati u prirodnom bogatstvu Srbije.

1. Obedska bara

Obedska bara

Obedska bara / Foto: Vikipedija

Ako volite duge šetnje kroz stoletnu šumu, onda je za vas idealna Obedska bara. Udaljena je oko 25 km od Autoputa Beograd – Zagreb, od izlaza „Pećinci“, a isto toliko i od izlaza „Šimanovci“.
Kao prvi zaštićeni park u Evropi, pružiće vam osećaj spokoja i odmor u tišini. Ukoliko volite prirodu, pecanje, divnu hranu, vožnju biciklom, stoni tenis, badminton, kupanje ili iznajmljivanje čamaca, onda je ovo pravo mesto za vas. Možete pronaći prenoćište po ceni od 1000 dinara.

2. Gružansko jezero

Gružansko jezero

Gružansko jezero / Foto: Vikipedija

Za ljubitelje netaknute prirode Gružansko jezero je pravi izbor. Nalazi se u blizini Kragujevca i zahvaljujući svom položaju, prostranstvu i pitomim obalama, ovo jezero poseduje izuzetne uslove za sportski ribolov.
Sportski ribolov je dozvoljen uz odgovarajuću dozvolu koja se može kupiti u turističkom savezu opštine Knić. Takođe, na jezeru je registrovana 181 ptičja vrsta. Veći deo jezera okružuje mreža staza i nekategorisanih puteva, pogodnih za razne vrste rekreacije i brojna domaćinstva koja se aktivno bave seoskim turizmom.U nekim od ovih pansiona, možete pronaći prenoćište do 700 dinara.

3. Divčibare

Divčibare

Divčibare / Foto: Vikipedija

Iako mnogi misle da su Divčibare mesto samo za zimovanje, zapravo, turisti mogu da uživaju u prelepom pogledu na planinu i u letnjim danima.
Takođe, u blizini se nalaze Banja Vrujci i Ribnica koja, osim što predstavlja raj za ribolovce, njena okolina privlači i lovce, jer je bogata divljači. Ribnica i danas predstavlja oazu privlačnu planinarima. Prenoćište možete pronaći od 1500 dinara uz doručak.

4. Ribarska banja


Balneološko lečilište i klimatsko mesto Ribarska Banja, nalazi se na severnim padinama planine Jastrebac, u dolini Ribarske reke. Voda Ribarske Banje koristi se u lečenju, za kupanje, piće i ispiranje.

Termomineralni izvori Ribarske Banje verovatno su korišćeni za terapijske i druge potrebe još u IV veku dok je tu postojalo naselje i utvrđenje starih Rimljana. Smeštaj možete naći po ceni od 600 dinara.


5. Golubac

Golubac

Golubac / Foto: Vikipedija

Golubac je mali grad na obali Dunava. Nalazi se na severoistočnom delu Srbije. Ono što je nezaobilazno je Golubačka tvrđava, Etno kuća Sladinac, kao i manastir Tumane. Grad se nalazi na samom ulazu u Đerdapsku klisuru.

Ukoliko vas zanima odmor, uživanje u prirodi, prelepi pejzaži i naravno ribolov, Golubac je prava destinacija za vas. Pored grada nalazi se Đerdapsko jezero koje je idealno za sportove na vodi. Golubac je zbog svog prirodnog položaja centar srpskog jedrenja. Kao jeftiniju varijantu možete iznajmiti kamp - kućicu. Smeštaj možete naći po ceni od 1200 dinara.
 

Tagovi:

Poslednji komentari
  • ИНВЕСТИЦИЈЕ у ДОМАЋИ ТУРИЗАМ Vreme: 11.07.2014 19:15h

    Браво за АЛО. Сваке године грађани Србије потроше на летовање по страним морима скоро МИЛИЈАРДУ евра. Када би половина њих одмор провела у Србији на језерима, рекама, бањама, планинама,.... сваке године би "инвестирали" 500 МИЛИОНА у домаћи туризам, пољопривреду, саобраћај,... и за 3-4 године Србија би решила питање незапослених и повећала стандард свих грађана.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP