Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

NEPOZNATE ČINJENICE O LJUDSKOJ POZADINI

Sve što niste znali o guzi!

Autor: Ekipa Alo! | 15.10.2014 - 07:51:00h | Komentara: 0

Guze su vrlo popularne u svim modernim video-spotovima, filmovima i predstavama. Najgledaniji su objekt na ženama, ako ne računamo poprsje. Ovo su neke malo poznate činjenice o pozadini…

Saznajte zašto je dobro imati sala  na gluteusu, i ko diše otpozadi

Saznajte zašto je dobro imati sala na gluteusu, i ko diše otpozadi | Foto: Shutterstock

Zdravo je imati veliku
U telu, postoji više vrsta masnih naslaga. Istraživanja su pokazala kako masne naslage na stomaku izrazito povećavaju rizik od dijabetesa i ozbiljno pospešuju srčane bolesti, što je briga mnogih muškaraca. Ista stvar se ne može reći za žene s velikim guzama. Ako uzmemo činjenicu da žene duže žive, možemo jednostavno zaključiti kako su velike guze zdrave, piše „Mens helt“.


Tverkovanje nije reč
Iako je ceo svet zna, a Majli Sajrus je popularizovala svojim kontroverznim nastupom na VMA nagradama, ta reč još nije službeno uvrštena u Oksfordski rečnik. Ali obzirom na popularnost i gledanost svega što ima reč tverking u naslovu, moraćemo još malo da se strpimo kako bi sve bilo službeno.

Najsnažniji mišić
Ko bi rekao da prekrasni oblik guze zapravo skriva deo najmoćnije mišićne grupe ljudskog tela! Gluteus maximus, inače poznat kao guza, povezan je s nekolicinom bližih mišića i kosti koji su zaduženi za kretanje kukova i bedra. Bez gluteusa, ne bismo se mogli dići iz sedećeg položaja, niti bismo mogli da hodamo po stepenicama.

Popularni implantanti
Ko bi rekao da su operacije na guzi i implantanti za guze jedni od najpopularnijih zahvata u plastičnoj hirurgiji. Mislili ste da se radi o zatezanju lica, korekciji nosa ili transplantaciji kose? Ne. Prvo, implantanti za grudi. Drugo, guze. Treće, usne.

Fetiš šamaranja guze
Moderne žene vole i pročitale su sve jednu knjigu: „50 nijansi sive“. Hvala bogu na toj knjizi i na njenoj popularizaciji. Ali šta je to toliko uzbuđujuće u spankofiliji? Hm…

Kornjače dišu na zadnjicu
Osim što neke vrste žive duže od 200 godina, kornjače skrivaju još jedan vrlo zanimljiv talent, mogućnost da dišu kroz kanal između guzova. Zapravo, guzica od kornjače nosi naziv cloaca i predstavlja kanal kroz koje kornjače vrše nuždu i polažu jajašca. Uz to, mogu i da dišu.

Zadnjice u javnosti
 

Možda ste i vi jednom imali iskustva s ovim čudnim fenomenom koji obuzima ljude pod uticajem alkohola. Muning, iliti prikazivanje guzice u javnosti, koristilo se kao oblik uvrede još za vreme Rimskog carstva. Prvi zabeležen slučaj bio je rimski vojnik koji je svoje guzove pokazao grupi Jevreja u prolazu. Navodno je i ispuštao gasove, ali taj deo uvrede se nije zadržao.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP