Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

JOVAN MARIĆ SAVETUJE MUŠKARCE

Klitoris nije mali penis!

Autor: N. Lazović | 09.06.2015 - 22:00:00h | Komentara: 0

Ako ste u stalnoj potrazi za novim savetima koji će od vas naparviti Kazanovu u krevetu, na pravoj ste adresi. Uvaženi seksolog Jovan Marić savetuje „Alo!“ čitatelje kako da svojoj partnerki pruže seks za pamćenje.

Žene se sporije uzbuđuju, ali  i sporije hlade

Žene se sporije uzbuđuju, ali i sporije hlade

Cveće i čokolada
- Najpre treba krenuti od urednosti i čistoće. Mnogi muškarci ovo neretko zanemaruju, no popriličan broj mladih shvata važnost higijene i naročito parfema. Udvaranje i korektno ponašanje treba da traje preko celog dana (cvet, čokolada, telefoniranje…), kako bi uveče žena bila spremnija da vas nagradi. Mnogo udatih žena mi je govorilo da za svog muža: „Preko dana je grozan, a uveče hoće “ono” i misli da će krevet sve poraviti. Tada obično kažem da sam umorna…” – objašnjava doktor.


Važnost predigre nikad nije dovoljno naglasiti, s obzirom na to da se muškarci brže uzbuđuju od žena. Mada to sve znaju u teoriji, na delu su često nestrpljivi.

- Muškarci shvatite već jednom, ženi je u predigri potrebno milovanje po svim erogenim zonama, a ima ih mnogo. Takođe, ritual intimnosti (psihološka bliskost) mnogo joj je potrebniji nego mušksrcu. Utvrđeno je da se do orgazma dolazi četiri puta češće ako postoji psihološka predigra, ali i promena poze – napominje Marić.
Počnite prvi sa oralnim seksom, ovaj manevar je taktički izuzetno delotvoran, savetuje doktor.

 
- Ona će se dodatno osloboditi i opustiti, biće dobro pripremljena za završnicu i sigurno će i vama to isto raditi - zaključuje. Mada su anatomske razlike očigledne, većina muškaraca zaključuje da je klitoris kao mali penis.
- Dok kod penisa dalje i snažnije trenje postaje sve prijatnije i vodi do orgazma, kod klitorisa to nije slučaj. On je mnogo nežniji od penisa tako da mnoge žene čak ne mogu da podnesu dodirivanje klitorisa jer im to pričinjava bol. Njima je potrebno maženje i nadraživanje područja oko klitorisa, tako da stimulacija bude indirektna. Iako se učvrsti i naraste kad se žena uzbudi, to nije penis – objašnjava seksolog.

I od vas zavisi
Pitajte partnerku šta naviše voli, to nije sramota i ne znači da ćete ostaviti utisak kao da ste neznalica. Takođe, pokažite šta vam najviše prija.
- Ako ste brzi u onom glavnom (penetraciji), nećete sloviti kao dobar ljubavnik. Ženama je i ovde potrebno vreme da dožive orgazam. Kao da im treba duže trenje (naročito ako je predigra bila loša), a često im je bitna i fantazija, što takođe traži vreme. Ako se pitate koliko sve to treba da traje, kriterijum je zadovoljstvo partnerke (vodeći računa da je u postelji svaka žena velika glumica) – savetuje doktor.
Retke su žene koje vole grubost, ali temperamentnog muškarca priželjkuje svaka!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP