Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

USPEŠNO SE OPORAVLJA

Goran Drulić poručio iz ćuprijske bolnice: Jovana, Marko, tata je dobro!

Autor: D. J. B. - G. J. | 13.11.2014 - 20:07:00h | Komentara: 1

Bilo je baš gusto, ali Goran Drulić (37) izašao je iz svoje bitke života, srećom, kao pobednik!

Goran Drulić

Goran Drulić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

U deliću sekunde, samo za koji centimetar, bivši fudbaler Crvene zvezde je izbegao sigurnu smrt. Nakon jezivog sudara koji se dogodio u utorak u 19 na auto-putu Niš-Beograd kod Paraćina, Druliću su brzom intervencijom život spasli lekari bolnice u Ćupriji samo nekoliko sati kasnije, zaustavivši mu obilno unutrašnje krvarenje u stomaku. Još juče je mogao da hoda, da komunicira sa osobljem i prijateljima i rodbinom...


Na dan nesreće...

- Goran Drulić je vozio “opel vektru” auto-putem, kretao se u smeru ka Beogradu. Bio je sam.
- U jednom trenutku, negde oko 19 časova, pod još nerazjašnjenim okolnostima podleteo je pod kamion koji se kretao srednjom trakom, po propisima.
- Neposredno posle nesreće, Drulić je pozvao svog kuma koji je bio u Negotinu, rekavši mu da je doživeo saobraćajni udes, delovalo je da nije toliko ozbiljno. Stiglo je i vozilo Hitne pomoći koje ga je prebacilo u bolnicu u Ćupriji.
l Po prijemu u bolnicu urađena su snimanja koja su pokazala da ništa nije slomljeno, ali se videlo unutrašnje krvarenje - pokidani su krvni sudovi u stomaku.
- Drulić je operisan uspešno i već tada je bio van životne opasnosti. Prebačen je u šok sobu, hirurški zahvat je trajao jedan sat. Po završetku, probudio se i razgovarao sa lekarima.

Koliko je Drulić bio svestan svega šta ga je zadesilo, govori i to da je odmah posle komplikovane operacije, onako još omamljen od anestezije, prvo želeo da uteši porodicu, koja mu je ostala u Španiji, suprugu Natašu, ćerku Jovanu (10) i sina Marka (9). Izborio se za nekoliko jasnih rečenica...

- Pozovite moju Natašu i recite joj da je sve OK i neka kaže Jovani (10) i Marku (9) da im je tata dobro, da ne brinu. Prvo njima javite da je operacija prošla uspešno - poručio je Drulić svom tastu, imenjaku Goranu Miletiću, koji se među prvima u utorak uveče pojavio u bolnici.

Drulić je na dan udesa boravio u tazbini u Negotinu, u mestu u kome je i sam rođen, tu mu i roditelji žive. Kažu, Goran pred udes nije bio nervozan ili slično, a ujedno ih iznenađuje kako je do udesa došlo, jer za njega važi da je odličan i pažljiv vozač. Često je automobilom išao i do porodice u Španiju i nazad.

- Druliću je povređeno tanko crevo na dva mesta i povrede su sanirane. Operacija je trajala jedan sat. Sada je dobro sa svim stabilnim vitalnim i životnim funkcijama. Oseća se odlično, od početka prijema je na nogama. Drugih povreda i trauma nema. Povreda je zadobijena zbog zaštitnog pojasa, koji prilikom udara vrši pritisak na donjem stomaku - objasnio je načelnik odeljenja hirurgije Opšte bolnice u Ćupriji dr Živko Stoiljkov.

Lekari ćuprijske bolnice priznaju da su sekunde odlučivale o tome hoće li Drulić preživeti, s obzirom na to da je izgubio gotovo litar krvi.
Rekonstrukcijom događaja došlo se do zaključka kako je Drulić i pored udara „opela“ u prikolicu kamiona imao sreće da su se vazdušni jastuci momentalno otvorili, ali i da balvani iz prikolice teretnog vozila potom nisu pali na njegov automobil.

Jedan od prisutnih građana u momentu uviđaja za „Alo!“ kaže kako je Drulić sve vreme bio svestan celog događaja.
- Sam je izašao iz automobila, seo je na bankinu i tako sačekao Hitnu pomoć. Pričao je da ga boli u predelu stomaka ali nije jaukao - kaže naš sagovornik.
Vozač kamiona je odmah po izvršenom uviđaju pušten (tahograf prikazao brzinu kretanja od 80 kilometara na čas), dok je juče Drulićev slupani „opel“ šlep-službom dopremljen u porodični dom Miletića, kod roditelja njegove supruge Nataše u Negotinu.

Zvonko Milojević je 2007. imao udes,  posle kog je  ostao invalid

Zvonko Milojević je 2007. imao udes, posle kog je ostao invalid | Foto: Slaviša Milenković

Milojević: Užas, sve me je podsetilo na moj tragičan udes!

Zvonko Milojević, legendarni golman Crvene zvezde, 2007. godine je i sam preživeo saobraćajnu nesreću, pa je, kako sam priznaje, sa Drulićem u mislima ponovo prošao sve.
- Uf, užas, mnogo sam se potresao kad sam čuo tu nesrećnu vest. Goran mi je veliki prijatelj i odmah smo moji članovi porodice i ja prokomentarisali: “Zašto ovakve stvari uvek moraju da se događaju najboljim ljudima?!” - u dahu priča Zvonko.
Milojević je posle nesreće bio u komi, lekari su se dugo borili za njegov život, a sada je nepokretan. Situacija je kod Gorana, na svu sreću, mnogo bolja.
- Neka zahvali bogu što je živ, jer od svega lošeg ima gore. Najbitnije je da ne zapadne u depresiju posle svega, neka se bori i sve će biti u redu. Mi se dobro poznajemo, još iz Lokerena. Svi znate kakav je bio fudbaler, a ja vam garantujem da je 100 puta bolji kao čovek. Pošto sam u kolicima i ne mogu da ga posetim, zahvaljujem vam se što ste me pozvali, da mu bar preko medija uputim reči podrške - rekao je Zvonko za “Alo!”.

Lalatović: Cimeru, izdrži!

Goran Drulić je od ovog leta priključen kao trener mlađim kategorijama Crvene zvezde, a pomaže i treneru prvog tima Nenadu Lalatoviću. Šef stručnog štaba crveno-belih i nekada sjajni golgeter tima sa „Marakane“ zajedno su igrali u Zvezdi, pa Lalatović ne krije da se mnogo potresao kada je čuo za saobraćajku.
- Uplašili smo se svi koji ga znamo. Međutim, ako se tako može reći, dobro je prošao, kako čujem. Hvala lekarima! On mi je veoma dobar prijatelj, igrali smo zajedno u Zvezdi, ali i u Kragujevcu, gde smo živeli u istom stanu. Spavali smo u krevetu do kreveta, bili smo cimeri. Verujem da će jedan veliki borac dobiti i ovu bitku i iz nje izaći još jači - iskreno će Lalatović.
 

Preživeli dramu: Otac  Milorad i majka Verica

Preživeli dramu: Otac Milorad i majka Verica

Samo kad mi sin hoda

Roditelji, najbliža rodbina i prijatelji povređenog Gorana Drulića od ponoći u sredu okupljaju se u ćuprijskoj bolnici da daju podršku bivšem Zvezdinom napadaču.
- Nema kraja mojoj sreći otkada mi je lekar saopštio da je sve u redu sa Goranom i da će brzo izaći iz bolnice - govori kroz suze njegova majka Verica, dok stoji u hodniku Odeljenja hirurgije.
- Od ponoći smo u bolnici, strepili smo za njegov život. Prvo se moj unuk od ćerke Dragane povredio u ponedeljak, a juče Goran u saobraćajnoj nesreći. Šok za šokom, ne znam kako izdržavamo sve o ovo. Videli smo Gorana u šok sobi, posle operacije, noćas oko pola jedan nije mogao da priča. Sada čujem da je stao na noge, ljubi ga majka - priča kroz suze Verica.
Drulić je putovao za Beograd.
- Bio sam sa sinom u kontaktu od momenta nesreće, bio je svestan. Sreća je da je kamion išao u istom pravcu, Goran nije brzo vozio i čini mi se da je pokušao u poslednjem momentu da ga izbegne i zato je udario u levu stranu prikolice - objašnjava njegov otac Milorad.

Kum Igor: Laknulo nam!


Goranov kum Igor Veljković priznaje da mu je tek juče laknulo posle strašnih vesti.
- Najpre, ništa nije ukazivalo na to da se desila teška saobraćajna nesreća. Goran nas je pozvao telefonom da dođemo. Mislili smo da je sleteo sa puta, u najgorem slučaju. Ispostavilo se da je izgubio kasnije pola litre krvi. Bili smo u šoku, ali na sreću intervencija nije bila teška - priča Drulićev kum, Igor Veljković.

Vitakić: U šoku sam, meni je kum Gojković nastradao u saobraćajnoj nesreći!


Milivoje Vitakić, bivši Drulićev saigrač iz Zvezde, a odnedavno i kolega u stručnom štabu omladinaca crveno-belih, bio je zatečen kada je čuo šta se desilo.
- U utorak kasno uveče pozvali su me Pjanović i Bunjevčević, nismo znali u koliko teškom stanu se nalazi Goran. Te noći skoro da nisam ni spavao, budio sam se svakih sat vremena, čitao vesti na internetu - rekao je Vitakić.
Vitakiću je posebno teško pala Drulićeva nesreća.
- Samo mi je prošlo kroz glavu - Jovan Gojković (bivši igrač Zvezde), moj pokojni kum koji je poginuo 2001. godine, u saobraćajnoj nesreći. Pomislio sam kako će da reaguju Goranova supruga i deca, koji se trenutno nalaze u Španiji. Daće bog, izaći će on za neki dan iz bolnice - rekao je Vitakić.

Poslednji komentari
  • Ненад Тријић Vreme: 14.11.2014 19:38h

    Друже мој, не дај се, желим ти успешан и брз опоравак!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP