Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRIVEDENI ČELNICI FK RADNIK, NOVICA TONČEV TVRDI:

NAMEŠTALJKA: Fudbalska afera potresa Surdulicu!

Autor: Uglješa Danilović | 25.02.2015 - 21:05:00h | Komentara: 13

Policija je odredila zadržavanje od 48 sati dvojici čelnika FK Radnik koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije. Pod sumnjom da su izvršili krivično delo utaje poreza i oštetili državni budžet za 6,3 miliona dinara, slobode su privremeno lišeni Goran Slavković Puljča (48), aktuelni predsednik kluba i Dragan Stanković Rover (66), prethodni čelnik Radnika.

„Smeštaju aferu  uspešnom klubu“:  Novica Tončev

„Smeštaju aferu uspešnom klubu“: Novica Tončev | Foto: Goran Srdanov

U saopštenju MUP-a koje je stiglo u redakciju „Alo!“ stoji da su Slavković i Stanković, od 1. januara 2010. do 31. decembra 2014, „izbegavali plaćanje doprinosa za obavezno penzijsko osiguranje, kao i plaćanje poreza u vezi sa zakupom stambenog prostora za potrebe FK Radnik“. Dalje se navodi da su obojica „sebi i drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist“.

Stadion FK Radnik

Stadion FK Radnik

Povodom cele priče, o kojoj bruji čitav Pčinjski okrug, oglasio se Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica i narodni poslanik u Skupštini Srbije, koji za naš list sve ovo opisuje kao „klasičnu nameštaljku u režiji Danijele Trajković, v. d. javnog tužioca“ i, dalje, objašnjava:

- Uhapšena su dva poštena čoveka, bez prava na žalbu! Privedeni su čelnici kluba koji na najbolji način promovišu grad. Ovde je reč o ličnom interesu i hiru javnog tužioca Danijele Trajković, koja je izdala nalog da se ovi ljudi liše slobode kako bi unela strah i nanela bol njihovim porodicama i uznemirila građane. Ona je poslala Poresku upravu iz Niša, koja je šest dana češljala klupske papire i ništa nije našla. Na kraju, privedeni se terete za utaju poreza na dohodak građana za usluge u hotelu „Hup Evropa“ i hranarinu, što ne odgovara istini.
Novica Tončev je u međuvremenu nadležnima već dostavio dokumenta za koje smatra da će pomoći u daljoj istrazi...

- Napadom na klub napada se i grad, stoga kao dokaz nudimo urednu papirologiju. Da je želela da čuje pravu istinu, da zna kako posluje FK Radnik, Danijela Trajković je mogla o mnogim stvarima da se raspita i kod oca koji je šef obezbeđenja u FK Radnik. Bez obzira na sve, Surdulica, kao grad, neće dozvoliti da se preko FK Radnik konstruišu afere i takvim stvarima nikako neće omesti klub u daljem ostvarenju vrhunskih rezultata - zaključuje Tončev.

Redakcija „Alo!“ juče je stupila u kontakt sa Danijelom Trajković, koja nam je ljubazno saopštila da joj zakon ne dozvoljava da komentariše slučaj koji je u toku.

Jedan od računa  kojim se brani  FK Radnik

Jedan od računa kojim se brani FK Radnik

Poslednji komentari
  • misa tumbas Vreme: 26.02.2015 02:18h

    cuj "ruse uspesan klub"...haha daj stavite ovo u rubriku komedija

  • pirgos Vreme: 26.02.2015 13:58h

    smesno

  • Petar Kalinic Vreme: 26.02.2015 14:20h

    Pitam se samo u kom svojstvu gospodin Novica Tončev komentariše hapšenje i na taj način vrši pritisak na tužioca i u čije ime govori? Da li u svojstvu narodnog poslnika (iako je narodu koji on predstavlja u interesu borba protiv korupcije) ili možda govori u svojstvu člana predsedništva SPS-a ( iako SPS bar deklarativno podržava borbu protiv kriminala i korupcije) ili u možda govori samou svoje ime ako je tako zašto tako govor i zašto je protiv toga da se ispita utaja poreza i kriminal?

  • Zabrinuta Vreme: 26.02.2015 16:09h

    Brinem se, kao gradjanka Surdulice, za svoj grad. ovaj čovek je sve na svim funkcijama, sad izigrava i advokata dotičnih. Držite se vi gradnje, a državne organe ostavite da rade svoj posao za koji su se školovali. E svašta, očekujem da mi jednog dana izadje iz frižidera.

  • Valery Vreme: 26.02.2015 16:20h

    Ako su nevini sud će to dokazati, nema potrebe da vas non stop čitamo u novinama sa novim optužbama i žalopojkama. Nema potrebe da se mešate u nešto što ni sami ne razumete. vi niste vlasnik ovog grada, vi ste samo predsednik Skupštine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP