Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NATAŠA KOVAČEVIĆ (20) ZA ALO! O VELIKOM POVRATKU:

Došao je taj dan: IGRAĆU 5 NA 5!

Autor: D. J. Bužić | 07.03.2015 - 18:53:00h | Komentara: 3

Prvi put od teške saobraćajne nesreće, nakon 18 meseci oporavka, reprezentativka Srbije Nataša Kovačević (20) odigraće jednu zvaničnu utakmicu. I to - “pet na pet”.

Spremna za  prvu utakmicu posle saobraćajne  nesreće:  Nataša  Kovačević

Spremna za prvu utakmicu posle saobraćajne nesreće: Nataša Kovačević

Čudesni događaj desiće se danas u 17 u francuskom Tuluzu, gde je zakazan humanitarni meč pod nazivom „Šampionke srca“. Novac će se prikupljati za neprofitnu organizaciju „Snovi“, koja se trudi da ispunjava snove dece i adolescenata sa teškim oboljenjima.


Snage će odmeriti najbolje igračice francuskog šampionata i košarkaške legende, a među njima, pored Nataše Kovačević inače ambasadorke FIBA, biće i kapiten reprezentacije Srbije Milica Dabović. Spektaklu će prisustvovati i naša selektorka Marina Maljković.

U pripremi za veliki povratak Nataša Kovačević je za „Alo!“ izjavila kako s velikim nestrpljenjem iščekuje ponovni izlazak na teren. Poslednjih nedelja intenzivno je trenirala sa prvim timom ŽKK Partizan i zadovoljna je novom protezom koja joj omogućava da se gotovo ravnopravno sa svim ostalim devojkama kreće po parketu. Subota, 7. marta ostaće istorijski datum za samu Natašu, ali i sve one koji makar i pomisle da su neke stvari u životu nemoguće. Snagom čelične volje, uz neizostavni optimizam, srpska košarkašica pokazuje svima zašto je heroj naših dana.

- Odbrojavam sate do početka utakmice, ovih 18 meseci bez prave košarke je bilo previše. Šut nikad nije ni dolazio u pitanje, ruka me sluša. Iskreno, uz novu protezu sam se preporodila, mogu bez većih napora da odradim sve što je potrebno za jednu utakmicu. Tremu imam, priznajem, ali mojoj sreći već sad nema kraja. Stigla sam u Francusku da igram košarku. Konačno. To je najvažnije u ovom trenutku - ushićeno nam je ispričala Nataša, kojoj društvo u Tuluzu pravi njen otac Vukašin.

Sve vreme oporavka Nataša se nije odvajala od košarkaške lopte, ali usput ona uspešno studira, vozi automobil, uživa u društvu svojih vršnjaka, a pored svega toga radi u fondaciji koja nosi njeno ime i prezime. Već sada je mnogi u svetu doživljavaju kao uspešnu poslovnu ženu.

Košarkaška karijera Nataše Kovačević, i pored tragedije koja ju je zadesila, nije prekinuta. Pred njom je drugo poluvreme...
Srećno, Naco!
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 07.03.2015 19:10h

    svi smo uz nju

  • Đuro Vreme: 08.03.2015 00:47h

    Kakva je ona carica

  • Srdjan Vreme: 08.03.2015 03:37h

    Bravo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP