Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

HRABRO SRCE

Nataša: Ne sekirajte se, šta je noga naspram života!

Autor: N. N. Travica - V. Nestorović | 09.09.2013 - 22:00:00h | Komentara: 2

Cela Srbija je uz Natašu Kovačević (18). Mlada srpska košarkašica ostala je bez potkolenice leve noge nakon subotnje tragične autobuske nesreće u Mađarskoj (na putu ka gradu Šopron), kada su poginuli trener ekipe Đera Akoš Fuzi i tim menadžer Peter Tapodi, i trenutno se nalazi na lečenju u bolnici “Pec Aladar” u Đeru. Tokom naredne nedelje trebalo bi da bude transportovana kući, u Beograd.

Nataša Kovačević

Nataša Kovačević: Hrabro srce!


A koliko je Nataša u ovim trenucima hrabra, najbolje pokazuju njene reči nakon što je izašla iz šok-sobe.
- Ne sekirajte se, šta je noga naspram života - poručila je svima koji brinu srpska igračica.

Nastradali: Đera Akoš Fuzi

Poginuo: Đera Akoš Fuzi


Naravno, u ovom trenutku niko i ne razmišlja o tome kako je košarkaška karijera za Natašu gotova, a otac Vukašin Kovačević iz Đera za naš list poručuje:

Nastradao u nesreći: Peter Tapodi

Nastradao u nesreći: Peter Tapodi

- Uspeli smo da izdejstvujemo da budem uz nju tokom kritične noći u šok-sobi. Nataša je bolje, izašla je sa intenzivne nege i bolove koje ima su manji. Šta još da vam kažem... Teško mi je, ali hvala svima na podršci. Svi koji su doputovali u Đer i koji su već bili tu i pomogli nam maksimalno - hvala! Zahvalnost dugujemo konzulu Jeleni Cvijanović, potpredsednici KSS-a Ani Joković, ministru Vanji Udovičiću, pa i fudbalskom golmanu Saši Stevanoviću, koji brani za Đer - uspeo je da prozbori Vukašin Kovačević.

Lavovski se bori: Nataša Kovačević

Lavovski se bori: Nataša Kovačević | Foto: FIBA

Pored Nataše, u autobusu se s drugim košarkašicama nalazila još jedna srpska igračica - Milica Ivanović (25), koja je prošla s lakšim povredama, i upravo je ona iz olupine izvukla Natašu na sigurno.
Kada je u pitanju 69-godišnji vozač “lade” koji je izazvao nesreću, on se i dalje nalazi u pritvoru, a kako naš list saznaje, u trenutku nesreće Nataša je slušala muziku i digla je desnu nogu na sedište ispred sebe, dok joj je leva ostala dole, inače bi i desna noga pretrpela povrede. Mađarske vlasti su odmah nakon tragedije o svemu obavestile srpsku ambasadu u Budimpešti.
- Odmah po saznanju šta se dogodilo, otišla sam u Đer kako bih posetila Natašu. Pričala sam lično sa njom. Bila je svesna. Imala je bolove, jer je relativno skoro izašla iz operacione sale. Lekar koji je operisao mi je rekao da su povrede bile toliko ozbiljne da, jednostavno, noga nije mogla da se spase - rekla je za “Alo!” Jelena Cvijanović. konzul Srbije u Mađarskoj.
Zvaničnih saopštenja o tome kako je došlo do nesreće još nema. Očevici tvrde da je vozač automobila iznenada izgubio kontrolu nad upravljačem svog vozila i prešao u suprotnu kolovoznu traku, odakle je nailazio autobus.
U Đer je doputovao i ministar sporta Vanja Udovičić.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić: Ovo je velika tragedija za Natašu | Foto: Dušan Milenković

- Ovo je velika tragedija za njenu porodicu, ali pre svega za Natašu, kojoj je amputirana noga. Pred njom je sada težak period oporavka, ali nadam se da će uspeti da se izbori i oporavi. Uradićemo sve što možemo da pomognemo njoj i njenoj porodici da prevaziđu ovu veliku tragediju. To je najmanje što možemo i moramo da uradimo. Što se tiče Ivanovićeve, ne samo da je veliki sportista već se pokazala i kao veliki čovek. Iako povređena, pokazala je veliku hrabrost i pribranost, jer je odmah nakon udesa prva krenula da izvlači ljude iz prevrnutog autobusa i pomaže povređenima - rekao je Udovičić za Tanjug.

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku Ana Joković rekla je za agenciju Beta:
- U kontaktu smo sa Natašinom porodicom, njen otac je odmah posle nesreće stigao u bolnicu. Ja sam i dalje u šoku i ne znam ni šta bih rekla. Nadam se da ćemo pomoći devojčici da prebrodi tu tugu - poručila je Jokovićeva.
Poslednji komentari
  • Snezana Vreme: 10.09.2013 00:01h

    Duso draga, mnogo mi je zao

  • MIMI Vreme: 12.09.2013 06:58h

    I meni je mnogo žao...poljubac!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP