Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NATAŠA JE ŽENA ZMAJ

Sećate li se košarkašice koja je ostala bez noge? Proveli smo dan sa njom! (FOTO)

Autor: P. Milovanović | 13.10.2014 - 21:02:00h | Komentara: 2

Nataša Kovačević je žena zmaj! Iako joj je samo 20 godina, preko glave je preturila toliko toga, a ostala je vedra i nasmejana. Teška saobraćajna nesreća u Mađarskoj u kojoj je prošle godine ostala bez noge nije je slomila, naprotiv, učinila je još jačom i kompletnijom osobom! Nata, koja je ambasador FIBA Evrope za mlade, kao i osnivač i direktor humanitarne fondacije „Nataša Kovačević“, pleni šarmom, rođeni je borac i na život gleda samo pozitivno.

Osmeh joj je  zaštitni znak:  Nataša Kovačević

Osmeh joj je zaštitni znak: Nataša Kovačević | Foto: Vesna Lalić

 Reporteri „Alo!“ proveli su jedan dan sa Kovačevićevom, koja nas je pošteno namučila, s obzirom na ritam koji nam je nametnula od ranog jutra.

a

 b

  - Moj dan jeste naporan, ali navikla sam da bude ispunjen. Studiram dva fakulteta, vodim humanitarnu fondaciju i učim strane jezike. Pored toga, obožavam da ćaskam s prijateljima, da idem u bioskop i teretanu. U Pariz idem po sportsku protezu za nogu jer košarka je bila i ostaće moj život! - uvodi nas u priču Nataša, s kojom smo se našli u jutarnjim satima ispred njenog solitera na Banjici.

cd

Kovačevićeva nam detaljno objašnjava kako protiče njen radni dan.
- Ustajem oko devet. Doručkujem, sledi šminkanje i sređivanje, bez toga ne može da prođe. Onda pravac Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment, gde sam druga godina. Volim da odem na predavanja, iako studiram putem DLS platforme (studije na daljinu). Dugujem veliku zahvalnost rektoru profesoru Stanišiću, koji je posle nesreće u svakom trenutku bio uz mene - ističe bivša košarkašica Zvezde, Partizana i reprezentacije Srbije.

e Kovačevićeva, s kojom smo odslušali predavanje u amfiteatru, odvela nas je zatim na drugi fakultet. 


- Moj život je sport, zato sam rešila da upišem Fakultet za sport u Novom Beogradu, smer menadžment. Shvatila sam da imam višak slobodnog vremena, a na Fakultetu za sport se osećam kao kod kuće.

Natašini klupski  i reprezentativni  dresovi  krase njenu  kancelariju

Natašini klupski i reprezentativni dresovi krase njenu kancelariju | Foto: Vesna Lalić

 Koliko je Nata šašava, potvrđuje činjenica da je po zavšretku konsultacija sa prodekanom za nastavu na drugom faksu krajnje spontano uspela da nam izmami osmeh. Ko grom iz vedra neba, sevnuo je selfi u liftu kraj ogledala. 


- Dosta je bilo šale, sada vas vodim na svoje radno mesto na kojem provodim dobar deo dana. Članovi Uprave SD Crvena zvezda su imali sluha da mi omoguće prostor u kojem će moja humanitarna fondacija funkcionisati, hvala im na tome. Trudim se da budem korisna i da pomognem drugima koji imaju probleme. Svakodnevno odgovorim na veliki broj imejlova, fondaciju koristim za aktivnosti ambasadora FIBA Evrope, vezano za žensku košarku. Naravno, tu su i obaveze prema ljudima koji se javljaju iz ličnih razloga - zaključila je Nataša Kovačević.


Teretana sastavni deo života

Slobodno vreme je za ambasadorku FIBA Evrope misaona imenica. Ipak, Nataša stiže i redovno da vežba, pa čim ima prazan hod između predavanja, fondacije i učenja jezika, zapuca pravo u teretanu.

- Teretana za mene predstavlja sastavni deo života, tamo idem da održavam kilažu. Radim sve, benč pres, čučanj, potisak. Trčim čak i s protezom na traci. Uspem i po 10 minuta da trčim bez problema - pohvalila nam se Nata.


Kafa i slatkiši najveći porok!

Otkrila nam je Nataša i šta je njen najveći porok. Osim što budnost održava kafom, koju najradije ispija na „suncem okupanoj“ terasi svog radnog mesta, Kovačevića se davi u slatkišima.
- Obožavam da jedem, slatkiše pogotovo. „Mocart kugle“ najviše volim. Ipak, trudim se da ne preterujem baš toliko, kako bih održala kilažu. Volim i da popijem kafu i malo se opustim, to mi baš prija.

Idem u Diznilend!

Pažljivo listajući Natašin notes, u prvi plan iskače nam drečavi naslov „Paris, here I come“. Brzo smo saznali o čemu je reč.
- Idem u Pariz na poziv francuske federacije (FFBB) i FIBA Evrope, kojima sam neizmerno zahvalna zbog svega što su učinili za mene. Tamo me čeka nova sportska proteza namenjena za trčanje. Ako sve bude u redu, trebalo bi da se rekreativno vratim košarci. Pariz je uz Barselonu moj omiljeni grad, a pošto do sada nisam stigla da ga posetim, spremam se da uživam. Jedva čekam da obiđem Diznilend, sačuvala sam novac kako bih kupila što više suvenira.

Španski ne učim zbog sapunica!

Na pitanje zašto se opredelila baš za španski jezik i da li to ima veze sa njihovim čuvenim sapunicama, Kovačevićeva uz smeh odgovara:

- Ma kakvi, ne gledam španske serije. Jedino sam s mojima gledala „Seranove“. Mama, tata, brat i ja sednemo uveče i gledamo. Engleski znam odlično, a oduvek mi je bila želja da tečno govorim i španski, sada intenzivno radim na tome.
 
Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 14.10.2014 07:36h

    Suvisno je bila sta reci, svaka cast devojci!!!

  • Vlada Vreme: 15.10.2014 16:18h

    Bravo !!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP