Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

ŽIVOT JE ČUDO

Ispovest srpskog sportiste: Znao sam da ću voziti i bez noge!

Autor: P. Milovanović | 09.10.2014 - 15:25:00h | Komentara: 1

Brdska trka na Tari 2012. godine ostaće upisana crnim slovima u istoriji srpskog auto-sporta!

Miloš Spasojević Foto: Marko Metlaš

Miloš Spasojević Foto: Marko Metlaš

Prvo je 18. avgusta na treningu šampion Miloš Spasojević (37) podleteo pod bankinu, koja mu je poput žileta odsekla desnu nogu, a sve to kao da nije bilo dovoljno upozorenje organizatorima, jer su dan kasnije tri osobe tragično nastradale...

Život porodice Spasojević je pretio da postane pravi horor, ali su Milošev čelični karakter, upornost i volja za životom, kao i ljubav prema zvuku motora i paljenju guma, uticale da se veliki šampion ne samo oporavi nego i vrati na stazu. Verovali ili ne, samo godinu dana kasnije ponovo se popeo na pobednički podijum, bez jedne noge! Spasojević je u potresnoj ispovesti za „Alo!“ objasnio kroz kakav je pakao prošao, šta mu se vrzmalo po glavi od trenutka kada je jedva ostao živ u smrskanom automobilu, pa sve do povratka na stazu.

- Najteže mi pada što su mogli da mi spasu desnu nogu, ali su nemar i neznanje lekarskog tima u Užicu, kao i katastrofalna organizacija trke doveli do toga da postanem invalid - kaže Spasojević.

n Znači, uprkos teškim povredama, postojala je mogućnost da se noga sačuva?

Miloš Spasojević

Miloš Spasojević | Foto: Marko Metlaš

- Samo da je helikopter bio organizovan i da me nisu transportovali iz Užica kolima Hitne pomoći do Beograda, danas bih imao nogu.
n Šta je prvo što ste pomislili kada ste se probudili u bolničkoj postelji?
- Zamolio sam sestru da mi podigne ćebe da vidim šta se dogodilo i koliko je oštećenje. Kada sam video da mi je desna noga odsečena do kolena, pomislio sam dobro je što sam ostao živ i što ću moći ponovo da se trkam.

n Da li je moguće da ste već tada znali da ćete ponovo sesti za volan?
- Znao sam da ću ponovo da vozim samo pet minuta nakon što sam se probudio iz kome, jer su me tri puta reanimirali i srce mi nije radilo minut i po. Tada sam prelomio. Težak sam čovek, nikada se ne predajem.
n Porodica je, sigurno, bila protiv povratka na stazu?

- Upropastio sam im život, svestan sam toga... Molili su me i pre nesreće da prestanem da se trkam, ali moj život je benzin, to je ono što me pokreće. Ne kockam se, ne pijem, nikada se nisam drogirao. Imao sam sreću da se oženim pravom ženom koja može da me trpi ovakvog kakav sam. Trkam se od 1994. godine, krenuo sam sa motorima, pa sam zbog povreda 2003. prešao na auto trke.

Herojski ste podneli dug oporavak, vratili ste trkama, pobedili, šta je sledeće?

- Godinu dana mi je trebalo da stanem na noge, naravno uz pomoć proteze. Antibiotici su mi razorili želudac, jetru, bolovi su bili nepodnošljivi, nisam odustajao. Vratio sam se na stazu i na prvoj trci u Kruševcu 2013. sam pobedio. Osećaj je bio fenomenalan, bio sam opet onaj stari. Šta dalje? Sigurno je da ću voziti još koju trku, prestaću tek onda kad ja to budem hteo - zaključio je fajter Miloš Spasojević.
Poslednji komentari
  • milos Vreme: 14.10.2014 15:28h

    to je nas ludi Spaske!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP