Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

US OPEN

Kraj za Novaka, sjajni Nišikori u finalu Njujorka!

Autor: M.R | 06.09.2014 - 18:44:00h | Komentara: 12

Novak Đoković nije ličio na sebe u polufinalu US Opena protiv Keija Nišikorija, pa je na kraju morao da pruži ruku boljem teniseru na terenu - 4:6, 6:1, 6:7, 3:6. Prvi reket sveta je potpuno podbacio, pa se bolji ishod i nije mogao očekivati. S druge strane, Japanac je ostvario istorijski uspeh, pošto je postao prvi igrač iz Azije u finalu nekog grend slema. Rival za titulu biće mu Marin Čilić koji je razbio Rodžera Federera sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

ČETVRTI SET

Ništa se bitnije nije promenilo u igri Novaka ni u četvrtom setu. Japanac je napravio brejk već u prvom gemu i rutinski ga održao do kraja, da bi dominaciju u ovom meču potvrdio uzevši Đokoviću još jedan servis za konačnih 6:3 i prolaz Japanca u prvo grend slem finale.

TREĆI SET

Japanac ponovo ima prednost, prava drama, taj brejk i Nišikori vodi 2:1. U setu koji je trajao 66 minuta, Novak je popustio lepu šansu da se na početku odlepi, serijom grešaka omogućio je rivalu da ovaj deo igre reši u svoju korist.

DRUGI SET

Ekspresno! 1:1, Novak je u drugom setu prepustio samo gem Japancu (6:1) i bukvalno ga "počistio" sa terena, sve je na svom mestu. Nišikori već deluje prilično umorno.

PRVI SET

Nišikori je prvi deo meča rešio u svoju korist 6:4. Đoković nikako ne uspeva da dođe do svoje igre, srećom tek smo na početku.

Nišikori

Kei Nišikori | Foto: Profimedia

Đoković: Nisam ličio na sebe

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: FoNet

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle poraza od Japanca Keija Nišikorija da jednostavno nije ličio na sebe u polufinalu US Opena.

- Mogao sam da odem korak dalje na ovom turniru, ali šta da se radi, to je sport. Moram da čestitam protivniku i nastavim dalje. Pokušaću do kraja sezone da ostvarim rezultate, koja sam imao prošle godine. Sem drugog seta danas nisam bio ni blizu mojih partija. Mnogo sam grešio, slao kratke lopte i jednostavno to nisam bio ja - rekao je Đoković za sajt turnira.


On je dodao da teški vremenski uslovi ne mogu da budu opravdanje za poraza od Nisikorija.


- Bilo je isto za oba igrača. Nije lako igrati, ali on je bio taj koji je u prethodnim mečevima više vremena provodio na terenu, tako da to ne sme da bude izgovor. Nišikori je odigrao odlično, čestititam mu na naporu koji je uložio i danas je bio bolji - poručio je Đoković.

Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 06.09.2014 21:39h

    dosta dizanja u nebesa,ne moze uvek da se pobedjuje,a i brate dosadno je kada unapred zans ishod,ovako je zanimljivije,a to sto nekom ne odgovara poraz,to nije novakov problem,njemu je najteze,ali covek stoji na zemlji i ide dalje,za razliku od slabica koji nemaju muda da sami urade bilo sta nego se hrane uspehom drugog,pod parolom velikih fanoiva,i sto je najgore kada izgubi onda na njega drvlje i kamenje.

  • jj Vreme: 06.09.2014 21:48h

    Noletu vec dugo nesto ne stima svaka cast Japancu,

  • Sale Vreme: 06.09.2014 21:53h

    Obožavam Noleta ,ali ovo je sramota !!!

  • razocaran Vreme: 06.09.2014 23:10h

    bruka i sramota!!Jos jednon nas je razocarao!Dotle vise? Obesi reket pa idi i cuvaj ovce tu ces valjda bplje prolaziti! Sramota!!!!!

  • dada Vreme: 07.09.2014 04:35h

    Najnovija Noletova knjiga .... OD PALACINKE DO GREND SLEMA I NAZAD..vrati se straom zanatu i idi pravi palacinke na Kopaonik...proslo je tvvoje vreme - ali prosiri MENY i ubaci i burek sa mesom ,sirom ,spanacem i proju po mogucnosti zutu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP