Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

JUČE ODRŽANA KOMEMORACIJA I KREMACIJA LEGENDARNOG GLUMCA

Bora nije dočekao da unuka vodi na more

Autor: S. Arsić | 11.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 16

- Bora Todorović je bio moj sjajan prijatelj i saradnik. Kupio je za karte za more, kuda je planirao da ode sa svojom suprugom Karolinom. Rekao mi je da će celo leto on brinuti i čuvati svog unuka Dejana.

Neutešan: Srđan Todorović

Neutešan: Srđan Todorović | Foto: Mitar Mitrović

Ali, umesto da se to dogodi, Bora je otišao na neko drugo mesto. Otišao je na običan pregled, a onda je usledila operacija. Dobio sam poruku od njega: „Nemoj dolaziti, posle vikenda idem kući. Nisam ni znao da imam slepo crevo dok mi ga nisu operisali“ - ovo je rečenica dramskog pisca Dušana Kovačevića zbog koje je na jučerašnjoj komemoraciji povodom smrti Bore Todorovića u „Ateljeu 212“ svima zastala knedla u grlu, a sin legendarnog glumca, Srđan, nije mogao da zaustavi suze.

Mira Stupica i Borina supruga Karolina

Mira Stupica i Borina supruga Karolina | Foto: Mitar Mitrović

 
Borine kolege su se juče trudile da poslednji ispraćaj njihovog dragog Bore bude pun lepih sećanja koje su sa njim proživeli i da ga isprate podsećanjem na divne uspomene.

Trivalićeva, Bjelogrlić,  Mančićeva, Dobra

Trivalićeva, Bjelogrlić, Mančićeva, Dobra | Foto: Mitar Mitrović


- Bio je majstor. Radio je to sa lakoćom i neumorno. Nelogično mi je da takav simbol života umre. Ne liči mi to na Boru i prosto ne verujem u njegovu smrt - obratio se prisutnima glumac Branislav Lečić. Vojislav Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, rekao je da je Todorović bio neponovljiv, neodoljiv, nezamenljiv.

Poslednja  počast kolegi

Poslednja počast kolegi | Foto: Mitar Mitrović

 
- Mi smo kao klinci od njega učili kako se živi, šta je u modi, kako se s merom pije, kako se udvara, a naravno i umeće neglumljene glume. Dosta smo od njega pokrali, ali to sa glumom ne. Prosto je bio neponovljiv, to se nije moglo imitirati - rekao je Brajović. Glumac Milan Caci Mihajlović pročitao je neke od mnogih telegrama koje su ovih dana „Atelje“ 212 i porodica Bore Todorovića dobili iz Srbije i regiona.

Radmilo Armenulić  sa suprugom Mirom

Radmilo Armenulić sa suprugom Mirom | Foto: Mitar Mitrović

 
Na komemoraciji je bio veliki broj Todorovićevih kolega poput Dragana Bjelogrlića, Anice Dobre, Vesne Trivalić, Anite Mančić i mnogih drugih, koji su prisustvovali i sahrani.

Radoslav Zelenović  i Ivan Tasovac

Radoslav Zelenović i Ivan Tasovac | Foto: Mitar Mitrović


Pored Srđana našle su se i Borine ćerke iz drugog braka, supruga Karolina, koja se dostojanstveno držala, sestra Mira Stupica, kao i njegovi najbliži prijatelji i rođaci, koji su u 16 časova na Novom groblju prisustvovali kremaciji.

 
Kako bi odali poslednju počast Todoroviću i zapalili sveće, na groblje su došli i Čedomir Jovanović sa suprugom, Dragan Jovanović, Branka Pujić, Goran Radaković, Ljubiša Samardžić i veliki broj rođaka, prijatelja i kolega.
Urnu će porodica narednih dana položiti u grobnicu.

Poslednji komentari
  • Jasna Vreme: 11.07.2014 08:20h

    Strashno je koliko nas svet ne zna, kako se to lepo kaze, "za red". Umetnik ili ne, svako treba da zna kako treba da se obuce kada ide na komemoraciju ili sahranu...

  • VITEZ Vreme: 11.07.2014 15:51h

    Da, nepristojno se obukao njegov sin, i ova Mančićeva pored Bjele , Trivalićke i Dobre. Crninu oblače najbliži koji i nastavljaju da je nose.

  • dance Vreme: 11.07.2014 16:29h

    @jasna- srdjan nije osoba koja ce se u crnini pojaviti, to ni njegov otac ne bi zeleo, a jos manje drzi do sveta kao sto ste vi! uopste nije vazno ko je sta obukao, vazno je srce, samo srce I dusa I patnja za nekim koga obozavas i gubis zauvek! samo kod nas naricu, zavijaju se u crno, daju nedelju dana, pa sest mesece, pa godinu, pa na svako crveno slovo se trci na groblje sa gomilom hrane i pica, jede se i najmanje prica o pokojniku. a o grobnicama da ne pricamo, samo fali peceno prase , ambijent kao u dnevnoj sobi , a na sredini pokojnik. iz paganskog se ni pedalj nismo pomakli. ko su ti sto znaju ,,za red,,? sin ispraca oca, sve ostalo nije vazno, koga se to uopste tice!? u nekim drugim delovima sveta, odlazak najdrazih se slavi uz igru i pesmu, a na sahranu se odlazi kao u setnju nedeljom popodne i to je prava stvar!!!

  • Nina Vreme: 11.07.2014 16:46h

    Kada bih imala tako slavnog oca,bila bi mi cast da mi se sin zove kao i on.Pa kada takav legendarni otac umre,obukla bih crninu,bar na dan sahrane i komemoracije.A posto mi znamo da je Srdjan bio glavni glumac u sramnom Srpskom filmu,to sve ne treba da nas cudi.A sto se ostalih gostiju tice i njihovog neprikladnog oblacenja-pa Beogradjani su to!

  • zorica Vreme: 11.07.2014 17:03h

    zar je u toj tuzi vazno kako je ko obucen, Srdjan je neformalista i zali oca i srcem i dusom. tuzno, Boro, legendo. zauvek ces ostati u nasim srcima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP