Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svetski džet set

TRAGIČNA SAOBRAĆAJKA

Saputnik koji je bio sa Dolores kleknuo pored nje i dozivao je!

Autor: Jutarnji list / Večernji.hr | 24.10.2013 - 21:30:00h | Komentara: 0

Željko Sladetić iz Iloka, profesor u tamošnjoj školi i predsednik Gradskog veća, jedna je od poslednjih osoba koja je glumicu Dolores Lambašu videla živu. Ona je juče preminula nakon saobraćajne nesreće na autoputu A3 kod Slavonskog Broda, dok su glumac Stojan Matavulj, koji je vozio automobil, kao i vozač drugog automobila, lakše povređeni.

dolores lambaša

Dolores Lambaša | Foto: facebook

– Dolores sam poznavao jer je u nekoliko navrata dolazila u Ilok, ali sam zato sa Stojanom Matavuljem jako dobar prijatelj. On me je i nazvao prilikom povratka iz Beograda, gde su oni bili na nekakvoj predstavi, i pitao da se vidimo malo i popričamo. Tako je i bilo. Našli smo se na terasi hotela Dunav gde su oni prethodno unajmili i hotelske sobe jer su planirali da prespavaju – kaže Sladetić koji je posle svega utučen i još ne može da veruje šta se dogodilo. Priseća se da su sedeli na terasi gde su Lambaša i Matavulj večerali te da im je potom pokazao iločki stari podrum.

Prst sudbine
– Sedili smo, šalili se, smejali. Pričali smo viceve i prisećali se raznih dogodovština iz života. Niko nije mogao ni sanjati šta će se nekoliko sati posle dogoditi. Lambaša će mi zauvek ostati u sećanju kao draga, vedra i pametna žena – dodaje Sladetić.
Bilo je govora i o tome da Lambaša dođe u Ilok u neko dogledno vreme i odigra neku pozorišnu predstavu. Matavulj, kako kaže Sladetić, od pre ima dogovoreno snimanje u Iloku. Lambaša je puno toga što je videla u Iloku fotografisala svojim telefonom i odmah stavljala na svoj “fejsbuk” profil. Tako je jedna od njenih uopšte poslednjih fotografija i ona sa Sladetićem.
– Rastali smo se oko ponoći. Ja sam otišao kući, a oni su trebali da odu na spavanje. Tako su mi rekli. Još smo se i dogovorili da se vidimo ujutru pre nego što krenu na put. Kada sam došao ujutru pred hotel, video sam da im nema automobila. Zaposleni u hotelu rekli su mi da su otišli i kako nisu prespavali u Iloku. Ne znam zašto su promenili planove i pređašnji dogovor. Kao da se prst sudbine umešao u sve to – navodi Sladetić koji se brine i kako će Matavulj sve ovo preživeti.
"Stojan nije neiskusan"
Kaže da ne zna šta bi mogao biti uzrok nesreće.
– Stojan nije mlad i neiskusan vozač. Ne znam je li možda precenio svoje vozačke sposobnosti ili ga je savladao umor. Krenuli su ranije pa su možda još negde stali u međuvremenu. Inače, na tom delu autoputa u ovo vreme često bude magle. Možda je i to razlog prometne nesreće. Ne znam stvarno. Znam samo da je ovo veliki šok za sve kao i za mene te da mi je neizmerno žao Dolores – zaključio je Sladetić.

dolores lambaša

Poslednja fotografija Dolores pre pogibije

Vozač sa kojim su se sudarili u šoku
Đuro Pišković (40) iz Gundinaca celog života će pamtiti svitanje u sredu i stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula glumica Dolores Lambaša. Đuro je nekih pola sata ranije krenuo iz Gundinaca u Slavonski Brod na poslovni sastanak. Vozio je kola marke "Polo" i kretao se, kaže, maksimalno 110 km/h.
- I inače ne vozim brže. To mi je neki standard na autoputu. Bio je još mrak pomešan s izmaglicom i u retrovizoru sam video svetla koja su mi se približavala, mislio sam da će me i taj automobil, kao i drugi, zaobići.
Međutim, kada sam shvatio da se svetla ne pomiču, što znači da automobil ne skreće u levu traku, samo sam se čvrsto uhvatio za volan, jer sam znao što sledi - prepričao nam je Đuro sekunde koje se prethodile strašnom udaru Nisanovog terenca u njegov polo. Terenac kojim je upravljao Stojan Matavulj, dok je Dolores na suvozačevom sedištu najverovatnije spavala, velikom silinom udario je u zadnji deo Pola.

- Odjednom se čuo samo veliki prasak. Nekoliko puta sam se prevrnuo da bi konačno automobil završio na krovu pokraj autoputa. Trajalo je nekoliko sekundi, a činilo mi se da je cela večnost. Kada sam se napokon zaustavio otkopčao sam se i izašao kroz razbijeni prozor, pa sam krenuo prema putu ne bih li nekoga zaustavio. Onda sam ugledao čoveka iz drugog vozila kako ide prema meni i pita me kako sam.
Nisam ga prepoznao i samo sam mu rekao da sam u redu, a on mi je odgovorio da je njegova suputnica teško povređena. Tada sam video da neko leži pored terenca, on se vratio do nje i kleknuo, dozivao je… Grozna situacija. U međuvremenu su se neka vozila zaustavila, a vrlo brzo došla je i Hitna pomoć - kaže 40-godišnjak iz Gundinaca, koji je iz bolnice otpušten s okovratnikom i lakšim povredama.
- Sreća da sam bio sam. Inače se uvek vežem pojasom i to se sada pokazalo ispravnim. Odmah prilikom sudara udario sam glavom, a tek danas mi po telu izbijaju modrice i imam bolove, koji nisu neizdrživi, ali doslovno osetim svaki udarac koji sam dobio u prevrtanju. Jako mi je žao zbog smrti devojke - kazao je potreseni vozač Pola.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP