Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U BOLNICI UMESTO LEČENJA DOŽIVEO STRAHOTU

Crna Srbijo: Šlogiran i sa prelomom 36 sati čekao pomoć lekara!

Autor: A. Medaković | 09.06.2014 - 23:57:00h | Komentara: 19

Dragoslav Stojanović (73) iz Beograda, koji je pre nedelju dana doživeo šlog i prelom ruke, čekao je čak 36 sati na dijagnozu i pomoć lekara, a to je nakon neprofesionalnog ponašanja lekara na VMA i Banjici, dobi tek u Urgentnom centru, tvrdi za „Alo!“ njegov sin Nenad Stojanović.

Skandal u VMA Deda i sin

Teško bolestan čovek (73) više od dana u užasnom stanju čekao pomoć!

Na Vojnomedicinskoj akademiji su mu od preloma rekli da je nagnječenje i poslali ga kući sa zavojem bez ikakvih daljih analiza, a na Ortopedskoj klinici Banjica je u teškim mukama sa temperaturom proveo 12 sati na krevetu ispred prijemnog šaltera.

- Otac je pao na Vidikovačkoj pijaci i Hitna pomoć ga je prevezla na VMA. Kada sam stigao do njega, primetio sam da je povredio glavu, imao je hematom kod oka, nije mogao na noge i bolela ga je ruka. Slikali su mu ruku i rekli da je u pitanju nagnječenje. Stavili su mu ruku u zavoj i poslali ga na

VMA i Banjica bez odgovora
Iz VMA odgovore na pitanja zbog čega je Dragoslav Stojanović u teškim mukama sa prelomom i moždanim udarom pušten na kućno lečenje, do zaključenja broja nismo dobili. Javnost je takođe ostala uskraćena za odgovore iz Ortopedske klinike Banjica.

kućno lečenje. Iako sam video da je dezornjentisan i da teže govori, nisu hteli da ga zadrže na bolničkom lečenju - ističe Nenad, i dodaje da je oca na jedvite jade prevezao kući, ali da je u toku noći dobio strašne bolove.

- Ruka mu je poplavela, uneredio se, nije mogao da se pokrene. Zvao sam Hitnu pomoć, a lekari koji su došli na poziv su mu dali inekciju diklofenaka i rekli da ne mogu da prevezu, već da ujutro uzmem nalog za transport u bolnicu. Tek oko 12 sledećeg dana, nakon što sam uspeo da dobijem nalog za transport, ekipa Hitne ga je prevezla na Ortopedsku kliniku.

Skandal u VMA Deda i sin

Nenad Stojanović: Sin šokiran tretmanom koji mu je doživeo otac

Tamo su ga pregledali i konstatovali prelom. Ruku su mu stavili u gips. Zatim smo narednih devet sati čekali da bolnica obezbedi transport. Što je najgore, iako sam im objašnjavao da je otac pod teškim bolovima i da mi se čini da je imao šlog, nisu hteli da ga prime u bolnicu, već je sve vreme ležao na krevetu kod prijemnog šaltera - ogorčen je naš sagovornik.

Kada je sanitet napokon stigao, nisu hteli nigde da ga voze bez naloga, a Nenad nije dozvolio da Dragoslava onakvog vozi kući: „Lekar je tek posle ponoći napisao nalog da se otac pošalje u Urgentni.“ On dodaje da je na Urgentnom utvrđeno da je Dragoslav doživeo moždani udar, posle čega je prebačen u Specijalnu bolnicu „Sveti Sava“.

Satnica horora

Sreda, 4. jun. u 12.30 - pad na Vidikovačkoj pijaci
Oko 13.30 primljen na VMA
Oko 18 časova pušten kući sa zavojem na ruci
Četvrtak 5. jun, oko 3 časa ujutro dolazi ekipa Hitne i daje diklofenak
U 12.30 transportna kola, posle dobijenog naloga u Domu zdravlja, voze pacijenta u Ortopedsku kliniku Banjica
Do 15 časova Stojanović pregledan, stavljen gips i smešten na krevet kod prijema
Od 16 do 23 časa, u nekoliko navrata Nenad Stojković insistira na prijemu u bolnicu ili prevozu u drugu dežurnu ustanovu
Oko 23 časa transportna ekipa dolazi po pacijenta da ga vozi kući
Petak, 6. jun, 1 čas po ponoći, dežurni lekar piše nalog za prevoz u Urgentni centar
1.30 prijem na Urgentni, kompletan pregled, konstatovan moždani udar
Oko 3 časa ujutro prevezen u Specijalnu bolnicu „Sveti Sava“

Poslednji komentari
  • iskustvo Vreme: 10.06.2014 00:25h

    na badnji dan pre nekoliko godina moj pokojni otac (vojno lice u penziji) cekao je od 2 do 9 uvece na VMA (hitna pomoc). niko se nije udostojio da ga primi. u cekaonici je bila i jedna zena sa kojom sam popricala i koja je rekla da je cekala takodje neki nenormalan broj sati. VMA je bleda senka onoga sto je nekad bila.

  • master mind Vreme: 10.06.2014 06:28h

    pa naravno bato kad se nisi latio za novcanik i izbrojao 400 EURa?! Sta mislis da si Svedskoj? I onda se zale male im plate?? Idite na zapad, tamo cete dobiti 6000 evra, al ces svaki evro da izdezuras kako treba nocu i jos da odgovaras za ne savesno lecenje. Ovako, ima platu 800 evra, jos namakne mitom 2000 EURa i to ti je pola zapadne plate, a da nema ni pola radnog vremena. Pod hitno uvesti elektronske kapije po bolnicama, verujte ni za ladnu vodu ne bi zaradili jer dodju u 8, a pobegnu u 10h!

  • MaliPerica Vreme: 10.06.2014 07:07h

    pa šta je ovde čudno, odavno se zna da je VMA rezervisana samo za lečenje oficira vojske koja je izgubila sve ratove, pandura, estradnih propaliteta, mafijaša, koNjtroverznih bizMisMena i kriminalaca koji su osuđeni na višedecenijsku robiju... ostali KUŠ ili ČIBE - POCRKAJTE... a u banjičku ortopedsku kliniku je običaj da se bez pet stoja ewrowa NE ULAZI, a ako kojim slučajem uđeš - ostaviće te, kako vidimo, da ležiš pored prijemnog šaltera dok ti ne dosadi ili dok ne nađeš onih pet stoja...

  • Pantelija Vreme: 10.06.2014 07:28h

    Kakvo nam je zdravstvo, sve nas čeka ovakav tretman ... ili još gori. SRAMOTA! Lekari, imate li Vi roditelje?!

  • Šaki Vreme: 10.06.2014 08:26h

    Ajmo minister, ostavka ionako ova vlada neće dugo. Poštenije ti je tako.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP